Claudiu Manda: SRI a cules informaţii despre Klaus Iohannis

Data publicării:
claudiu manda sri reactie teodorovici diploma academia informatii
Foto: Claudiu Manda / Facebook

SRI a cules informaţii despre preşedintele Klaus Iohannis, pe vremea când acesta era primarul Sibiului. Datele care vizau o posibilă incompatibilitate au ajuns ulteior la ANI, spune preşedintele comisiei de control a SRI, Claudiu Manda. Acesta atrage atenţia că aceste informaţii au ajuns la Agenţia Naţională de Integritate chiar în ziua în care Klaus Iohannis s-a înscris în PNL.

„Informarea, nota aceasta a plecat de la SRI către Agenţia Naţională de Integritate pe data de 20 februarie 2013. Surprinzător sau nu, exact în ziua în care domnul Klaus Iohannis devenea membru al PNL, iar la trei zile după dl Klaus Iohannis devenea prim-vicepreşedinte al PNL. Elementele pe care cei de la SRI le-au transmis către ANI, ca fiind posibile suspiciuni de incompatibilitate sau conflict de interese, erau situaţii din anii 2010, respectiv 2012”, a spus Claudiu Manda.

Am stabilit să transmitem către SRI o serie de solicitări suplimentare, să ne spună şi nouă când a cules SRI acele informaţii despre domnul Klaus Iohannis şi dacă le-a cules într-o perioadă anterioară de ce nu le-a transmis la momentul respectiv la care le-a avut, mai ales că acele informaţii sunt din spaţiul public”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri