Contre şi tensiuni. Şerban Nicolae a venit la audierea lui Victor Costache, deşi nu e membru al comisiei

Data actualizării: Data publicării:
audiere-VICTOR-SEBASTIAN-COSTACHE-inquam (1)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Au fost contre şi tensiuni şi la audierea ministrului Sănătăţii, Victor Costache. Senatorul PSD Şerban Nicolae a venit la lucrările Comisiei, deşi nu este membru permanent al acesteia, ca să îi reproşeze lui Victor Costache incapacitatea de a manageria sistemul medical.

Şerban Nicolae a venit la audiere în locul lui Florian Bodog.

Şerban Nicolae: Dumneavoastră, şi la OUG pe sănătate adoptată discutabil şi a doua zi, la moţiunea de cenzură, aţi lipsit. Sunt convins că sunt prioritizăi în calitate de ministru, nu în calitate profesională.

Daţi-mi voie să nu cred că sunteţi cel mai bun manager pentru sistemul public.

Victor Costache: E aprecierea dumneavoastră şi nu îmi rămâne decât sarcina de a vă convinge că vă înşelaţi.

Victor Costache a subliniat la audierea din comisie că nu se intenţionează prvatizarea sănătăţii.

Ordonanţa asupra modernizării legii 95 - evident, nu este o privatizare a sănătăţii. În România, sistemul sanitar nu există sistemul public cu sistemul privat. Este o modernizare a legii 95 care are ca unic beneficiar pacientul şi va ameliora parametri de sănătate publică, care sunt deficitari în România. Astfel, s-a modificat legea 95 pentru a se permite crearea şi creşterea numărului de centre de infarct şi accident vascular şi tot ce înseamnă parcursul pacientului critic. De asemenea, pentru a se permite introducerea de programe de sănătate noi, cum e programul de chirurgie oncologică care lipsea de atăţia ani”, a spus Costache.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri