Cristian Pîrvulescu: În ultimele 7 - 8 luni cuvântul tehnocrat a fost depreciat 

Data publicării:
Dacian Ciolos sedinta de guvern gov.ro

„Principala vulnerabilitate a lui Dacian Cioloş este aceea că nu e politician. A fost un avantaj dar s-a transformat într-un dezavantaj. Eu nu am crezut că tehnocraţii pot împinge lucrurile. Guvernul lui Cioloş nu are sprijin politic, dar nu e debarcat pentru că e o bună umbrelă pentru vreme rea pentru partidele politice. PSD a votat acest prim-ministru şi nu a retras votul de învestitură.

Guvernele tehnocrate au avantaje şi dezavantaje (dezavantaje - că pot fi atacate în ceea ce priveşte lipsa de legitimitate democratică, de delegare directă de cetăţeni). Sunt scandalurile: din sănătate, lipsa de coordonare şi comunicare, miniştrii care au părăsit guvernul.

Acest guvern aproape s-a înjumătăţit. Foarte multe lucruri care i se pot reproşa şi faţă de care Cioloş nu se poate apăra. Când Ponta era atacat, partidul se mobiliza. Se mobilizează oare PNL, bănuit a fi cel care sprijină guvernul Cioloş? Nu prea, nu convingător. Cei care îl apără par s-o facă fără convingere. Realizările sale în condiţiile acestea complicate, Brexit, nu sunt extraordinare...acest guvern nu a venit să facă reforme economice, a venit în contextul unei crize politice. E ciudat să avem un guvern de tehnocraţi în contextul unei crize politice. Este un guv ambiguu şi pe care ar trebui cineva să-l susţină. Riscurile ca atacurile împotriva lui Cioloş să se înteţească sunt reale, intrăm în logica de campanie. Va fi o campanie de atacuri”, a explicat Cristian Pîrvulescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri