Cristian Pîrvulescu: Viteza de reacţie a DNA în cazul Ludovic Orban este extraordinară

Data publicării:
pirvulescu orban jds

„Ludovic Orban este obligat să se retragă. PNL va reuşi să îl compenseze?”, se întreabă Cristian Pîrvulescu.

„Dacă ne uităm in acest oraş, înţeleg că situaţia se repetă în multe oraşe din ţară, campania a început în mod ilegal. Sunt bannere, corturi peste tot. Orban e pus sub control judiciar pentru că ar fi cerut 50.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale. Dar mă întreb dacă bannerele, corturile se fac pe gratis, că daca da, atunci pot să înţeleg că n-au costat nimic. Dar chiar şi aşa e ilegal, n-a început campania electorală”, atrage atenţia politologul.

„Sunt cheltuieli. Să ne imaginăm că un cort costă 500 lei. Dacă le înmulţim la 200-300 ne dă o sumă. Ea va fi raportată la campanie sau nu? Sunt toţi candidaţii egali sau nu? S-au făcut eforturi în această ţară ca legea să egalizeze candidaţii, ca oricine, un partid mic sau mare, indepdent, să aibă aceeaşi şansă şi constatăm nu că unii fură startul, dar cei care o fac sunt candidaţii marilor partidelor”, remarcă analistul.

În acelaşi timp, Cristian Pîrvulescu a mai remarcat un lucru. De cât de puţin timp au avut nevoie procurorii DNA să deschisă un dosar şi să strângă probele cu care să-l pună pe Ludovic Orban sub urmărire penală: „S-a întâmplat pe 20 martie. Suntem pe 11 aprilie, în nici măcar trei săptămâni DNA a putut să facă demosntraţia”.

În acest moment, pentru Ludovic Orban nu se mai poate discuta despre o eventuală candidatură la Primăria Capitalei, spune politologul. De altfel, politicianul s-a retras din cursa electorală ca şi din toate funcţiile deţinute în partid şi în Parlament.

„Nu ştiu dacă cariera lui politică e încheiată dar pentru moment aventura la Primăria Capitalei este definitiv încheiată. Va trebui să se reconstruiască, dacă va reuşi să convingă justiţia că e o capcană care i s-a întins, nu ştiu dacă de DNA sau de către contracandidaţi. Orice este posibil. Se joacă murdar”, spune Cristian Pîrvulescu.

Citiţi şi:

Ludovic Orban se retrage din cursa pentru Capitală. Ar fi cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri