Cristian Seidler (USR), apel către PSD: Dacă aveți o problemă cu deficitul la pilonul 1, tăiați pensiile speciale

Data publicării:
cristian seidler

Deputatul USR Cristian Seidler a criticat, luni dimineață, la Digi24, planul Guvernului de a scădea la 0 contribuțiile la Pilonul II de pensii. Însă, într-o reacție pentru postul nostru de televiziune, Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a susținut că propunerea a fost inclusă „din greșeală”.

Deputatul Cristian Seidler nu crede că propunerea de eliminare a contribuției la pilonul II de pensii a fost făcută „din greșeală”.

E un șir întreg de minciuni. Pe tema pilonului II de pensii, doamna Olguța Vasilescu a mai mințit în plenul Camerei Deputaților, când a spus că nu s-a diminuat de la 1 ianuarie, prin involuția fiscală, contribuția. Îl corectez pe domnul Budai, ba da, a scăzut. Și în valoare absolută, recunoscut ulterior de Guvern printr-un document adoptat. Pentru a fi rămas la același nivel, contribuția trebuia să ajungă la 4,25, dar e la 3,75”, a argumentat el.

„Mai pe românește, pentru toți cei care contribuie la pilonul II, de la 1 ianuarie Guvernul condus de PSD-ALDE le-a diminuat deja contribuția cu 12%”, a adăugat Cristian Seidler.

Asta este părerea dumneavoastră”, a intervenit deputatul PSD Marius Budai.

Nu este părerea mea, este matematică de clasa a II-a, pe care o recunoaște chiar Guvernul”, i-a răspuns deputatul USR.

Cristian Seidler a mai spus că „randamentul pilonului II de pensii din România este recunoscut internațional ca având printre cele mai mari randamente din Europa”.

Dacă aveți o problemă cu deficitul la pilonul 1 de pensii, uitați-vă la pensii speciale. Și să le abrogați și să le tăiați pe acelea. Nu băgați mâna în viitorul economic al celor care astăzi lucrează și mâine vor dori să aibă o pensie decentă”, i s-a adresat deputatul USR colegului de la PSD.

Domnule Budai, de ce nu votați abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și să redirectionați banii la pilonul 1? Răspundeți la asta, dacă chiar există o problemă, pe care Comisia de Prognoză ba o rezolvă, ba nu o rezolvă”, a afirmat Cristian Seidler.

„La ce întrebare să răspund? Știți care sunt cheltuielile aici? Câți parlamentari au beneficiat de această pensie și care este suma?”, a fost reacția lui Marius Budai.

În continuare, social-democratul a susținut că „nu a scăzut nimeni” contribuția la pilonul II de pensii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri