Cristian Seidler (USR): Este posibil ca USR să nu voteze Guvernul PNL dacă nu îşi asumă un calendar pentru alegerile anticipate

Data publicării:
cristian seidler usr

Niciodată, nimeni de la USR nu a spus că ar susţine necondiţionat un guvern, a declarat la Digi24 deputatul Cristian Seidler. El a subliniat că este posibil ca USR să nu voteze Guvernul PNL dacă nu îşi asumă un calendar pentru alegerile anticipate.

Am spus de mult timp că soluţia e alegerile anticipate, USR consideră că actuala aritmetică parlamentară nu poate asigura o majoritate stabilă.

Soluţia, din punctul nostru de vedere, e reprezentată de anticipate, vom merge pe acest scenariu cât de mult posibil.

Eventual, un vot în Parlament pentru a da investitura unui guvern minoritar PNL depinde şi de asumarea unui calendar pentru a ajunge la anticipate.

Este posibil ca USR să nu voteze Guvernul PNL dacă nu îşi asumă un calendar pentru alegerile anticipate. Calendarul e o chestiune care poate fi discutată tehnic, dar finalitatea trebuie să fie ajungerea la anticipate, probabil în martie 2020.

Tot timpul am spus că am susţine un guvern în anumite condiţii. Nimeni, niciodată de la USR nu a declarat că susţine necondiţionat un guvern”, a declarat Seidler.

USR  merge, marți, la o nouă rundă de consultări la Palatul Cotroceni cu un mandat clar pentru stabilirea unui calendar pentru alegeri anticipate.

Liderii USR au avut luni seara o discuție pentru a stabili acțiunile partidului în perioada următoare, după trecerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, și au decis să susțină în continuare organizarea alegerilor anticipate în cel mai scurt timp posibil. Liderii partidului au susținut ca USR să nu intre la guvernare fără alegeri anticipate care să dea o nouă majoritate în Parlament și un mandat clar forțelor reformiste.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri