Cristian Tudor Popescu: Ce se întâmplă la PSD ne aruncă în trecutul politic comunist

Data publicării:
dragnea zgonea 1

Cristian Tudor Popescu: „Noi, înainte să ne lovim de ideologii, de morală, de principii de tot felul, în ţara asta ne lovim de logica simplă. Şi trecem peste ea. Păi domnul acesta, domnul Dragnea, în data de 15 mai 2015, când s-a pronunţat condamnarea în primă instanţă, nedefinitivă, nu ca acum, când e definitivă, în acel moment a demisionat din funcţia de ministru şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD. Motivaţia domniei sale: recunosc că nu cunosc care a fost sau va fi motivarea deciziei, dar o respect.

Va să zică acum ai o decizie definitivă, la doi ani cu suspendare, şi nu o mai respeţi. Şi acum spui că e nedreaptă. Deci e logic. Domnul Dragnea nu are nevoie să fie contrazis de domnul Zgonea, se contrazice el însuşi.

Vă amintiţi ce am spus atunci? Este Ceauşescu când se ridică de la masă, în decembrie '89, înainte de final, se ridică de la masă, se duce până la uşă: Îmi dau demisia. Ca să strige din spate la el ăştia, Manea Mănescu, Bobu, Dăscălescu: Nu, tovarăşu', veniţi înapoi! V-am spus că aşa o să fie atunci, cu Dragnea? Că pleacă ca să revină? Ceea ce s-a şi întâmplat.

Gestul de a-l da afară pe Valeriu Zgonea, să-l dai afară din calitatea de membru de partid asta este Ceauşescu - Dej - Stalin - Lenin - Kremlin.

Domnul Zgonea spunea: având în vedere atitudinea domnului Dragnea, eu nu sunt de acord cu faptul că dânsul nu-şi dă demisia, prin urmare eu nu mai pot fi preşedinte executiv. Eu nu pot să fac echipă pentru că nu sunt de acord cu această poziţie a domnului Dragnea. De asemenea, putea să spună: Îmi dau demisia şi de la Camera Deputaţilor. Ceea ce ar fi trebuit să facă, domnul Zgonea. Da? Deci dacă te desolidarizezi de cine, nu de partid, ci de un gest al şefului partidului, al conducerii, care este sprijinit de toţi ceilalţi, am înţeles, atunci înseamnă că eu nu am ce căuta, eu, Zgonea, în conducerea acestui partid. Prin urmare, normal era ca domnul Zgonea să spună: îmi dau demisia eu, nu să fie dat afară, îmi dau eu demisia din funcţia de preşedinte executiv, îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar rămân membru PSD. Şi asta nu mi-o puteţi lua.

Pentru că nu există niciun motiv pentru care domnul Zgonea să fie exclus din PSD. Niciun motiv! Ce a spus? A spus: eu consider că trebuia să-şi dea demisia. Şi ce? A compromis în felul ăsta doctrina PSD? A afectat candidaţii la primărie? A afectat partidul? Nu. A spus: cred că domnul preşedinte ar fi trebuit să-şi dea demisia. O opinie de membru de partid. Cum să-l dai afară? Deci, darea afară a domnului Zgonea din calitatea de membru PSD este un lucru foarte nociv, urât şi care ne aruncă în trecut în materie de civilizaţie politică."

Victor Ponta şef la Camera Deputaţilor ar fi în trendul momentului

Cum ar fi Victor Ponta preşedinte al Camerei Deputaţilor, în locul lui Valeriu Zgonea? Nimic neobişnuit, spune Cristian Tudor Popescu: „Ce, v-ar mira? Păi nu vin toţi penalii, acum, să candideze? S-ar înscrie perfect domnul... Păi da' cum? Candidează domnul Vanghelie, fostul amic de ideologie al domnului Ponta, candidează iarăşi prietenul Robert Negoiţă al domnului Ponta, domnul Dragnea nu-şi dă demisia, doamna Lia Olguţa Vasilescu, o altă amică de suflet a domnului Ponta, candidează şi dânsa... De ce n-ar veni şi domnul Ponta ca să se facă şef la Camera Deputaţilor? Ar fi în trendul momentului."

Citiţi şi:

Cine ar putea fi viitorul președinte al Camerei Deputaților, în locul lui Valeriu Zgonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri