CTP: Cioloș ar putea fi un purtător de imagine mai bun pentru USR decât Nicușor Dan

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Nicușor Dan devenise „o frână pentru USR”, nefiind un bun comunicator, a declarat la Digi24 jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

 Președintele USR, Nicușor Dan, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că pleacă din Uniunea Salvați România și a explicat că a luat decizia ca urmare a unui conflict care a apărut între opiniile lui și cele ale unei majorități din partid pe tema poziționării în privința familiei tradiționale.

Ca fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan are un rol pozitiv în politica românească, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Îndată ce a luat amploare această mișcare - transformându-se în Uniunea Salvați România - și s-a pus problema formării unei imagini, domnul Nicușor Dan a funcționat ca o frână pentru partidul său. Dânsul nu este un bun comunicator, nu are carismă, nu are transmisie de mesaj. Ar fi trebuit să aibă mai de mult timp înțelepciunea de a se retrage în planul mai puțin vizibil. Faptul că Nicușor Dan părăsește USR este, în ultimă instanță, un serviciu pe care îl face acestui partid, care poate încerca să își găsească un purtător de cuvânt și de imagine mai bun decât domnul Nicușor Dan. Eventual, domnul Dacian Cioloș, a cărui intrare în USR a fost blocată, practic, de domnul Nicușor Dan”, a mai spus jurnalistul.

Nu se justifică însă, după părerea mea, plecarea din USR. Dânsul putea să își dea demisia din funcția de președinte al partidului, să își dea demisia din conducerea partidului, pentru că platforma și ideile sale nu sunt agreate la nivelulul deciziei colective de conducere și să rămână în partid. Putea să rămână acolo și să își aducă, în continuare, contribuția. E un om politic cu experiență și ar mai fi putut fi de folos partidului. Deci e nejustificată demisia sa din partid”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri