CTP: „Suntem în marș spre instaurarea unei dictaturi național-socialiste în România”

Data actualizării: Data publicării:
ctp 9

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri, la Digi24, discursul de duminică seară al președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Suntem în marș acum spre instaurarea unei dictaturi național-socialiste în România. Accentele sunt clare. Partidul este țara, este statul, este poporul, e justiția. Deci partidul care este totul în acest moment, cum l-a definit domnul Dragnea, cum l-au definit antevorbitorii săi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

El a adus ca argument în privința declarațiilor sale și „criteriul rasial”. „Am auzit de nenumărate ori, în ultima vreme, de la acești domni și în această seară de la domnul Marian Oprișan, că România trebuie să aibă un președinte român. S-au spus aceste lucruri mereu împotriva celor care nu sunt români de sânge. Campania de înlăturare a lui Iohannis va fi axată acum pe componenta rasială: nu este român, nu este român genetic. Am spus, național-socialism”, a continuat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a reamintit și că una dintre figurile marcante al regimului nazist, Hermann Goering este creditat cu următoarea zicere: „Când aud de cultura, îmi vine să scot pistolul”. „Domnul Dragnea tocmai ne-a spus că bărbăția nu se găsește la librărie. Deci noi trebuie să fim români și bărbați, nu trebuie să fim educați, nu trebuie să fim instruiți, nu avem ce face cu cărțile. Putem să le aruncăm, putem să le ardem. Ce să facem cu librăria? Trebuie să fim români, bărbați și tari de genunchi”, a spus jurnalistul.

Citiți și    Adevărata miză a Ordonanței privind amnistia și grațierea: Bunuri de 2 miliarde de euro sechestrate de DNA se vor întoarce la ”victimele abuzurilor statului paralel”

Dragnea, terorist autoradicalizat, dispus să se autodetoneze

CTP consideră că „antioccidentalismul a fost etalat în toată agresivitatea lui”, odată cu discursul lui Liviu Dragnea la Consiliul Național al PSD. Jurnalistul spune că nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a abordat o asemenea agresivitate în discursul antioccidental. „Ăsta e discurs de jupân de bandă, nu mai e un partid!”, a arătat CTP.  

Liviu Dragnea „e radicalizat aidoma unui terorist. E un terorist radicalizat în acest moment Dragnea, dispus să se autodetoneze și să ia pe câți mai mulți cu el”, e de părere jurnalistul.

CTP crede că nu există nicio speranță ca Tudorel Toader sau Viorica Dăncilă se i se opună lui Liviu Dragnea. „Se construiesc niște iluzii în legătură cu partidul ăsta, cu Guvernul... Nu, domnule, sunt pesediști cu toții prin natura lor, au trăit în partid, acolo au învățat, cum să te aștepți de la Dăncilă?! O să facă ce-i spune Dragnea. Iar Toader - ce îi spune Dragnea și Tăriceanu.  De ce Toader nu a dat încă amnistia? Pentru că încă nu are aviz de la Tăriceanu. Iar Tăriceanu negociază în continuare cu Dragnea, vrea să scoată cât mai mult din povestea asta. Nu există disidenți reali în partid, cum nu au existat nici în Partidul Comunist Român”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a surprins duminică seara la ședința Consiliului Național al PSD cu un discurs-fluviu, fără precedent, care a durat aproape o oră și jumătate și care a fost presărat cu artificii retorice, el însuși recunoscând la un moment dat că parcă face stand-up comedy.

A abordat absolut toate subiectele vehiculate de PSD în ultimii doi ani, a dat teme nominale pentru miniștri și alți lideri PSD, și-a atacat virulent adversarii - președintele Klaus Iohannis, procurorul general Augustin Lazăr, presa „cu epoleți”, membrii serviciilor „nepatrioți”, multinaționalele, Europa, Soros etc, încheind cu promisiunea că PSD nu cedează și adăugând: „Doamne-ajută!”. Discursul a venit la încheierea unei ședințe a Consiliului Național al PSD în care s-a cerut „amnistia de Centenar” și formularea unei plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Comentariul integral al jurnalistului Cristian Tudor Popescu, în fișierul video de mai jos:

CTP: Alegerile din 2019 ar putea fi ultimele alegeri libere din România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri