Cum comunică SRI cu MAI? Carmen Dan: SMS-ul SRI nu era semnat!

Data publicării:
carmen dan2

Comisia pentru controlul parlamentar al SRI vrea să vadă schimbul de mesaje între SRI și MAI. SRI anunță că va trimite chiar vineri toate datele. În schimb, ministrul de interne, Carmen Dan, spune că SMS-ul primit de la SRI de secretarul de stat din MAI nu era ... semnat.

Comisia îi convoacă miercuri pe directorul SRI, Eduard Hellvig, pe ministrul de interne Carmen Dan și pe alți oficiali din MAI. Vrea să afle despre mesajele pe care SRI le-ar fi trimis Ministerului de Interne prevenindu-l că sunt indivizi cu potențial violent la mitingul de miercuri seara din Piața Victoriei.

Comisia de control SRI le-a cerut ofiţerilor toate datele legate de informările trimise cu privire la prezenţa huliganilor din galerii în Piaţa Victorei, miercuri seara. Parlamentarii au cerut SRI să pună la dispoziţie şi mesajele SMS pe care le-au primit un secretar de stat din Ministerul de Interne şi şeful Poliţiei României, prin care erau informaţi că spre Piaţa Victoriei se îndreaptă grupuri de ultraşi.

La protestul de miercuri au avut loc violenţe, iar opt persoane au ajuns la spital. Poliţiştii au audiat 79 de persoane care fac parte din galeriile unor echipe de fotbal. Patru oameni au fost arestaţi preventiv pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice.

Ministrul de interne insistă şi spune că nu a primit avertizările SRI. În plus, Carmen Dan spune că nu ştie de cine era semnat SMS-ul pe care l-a primit secretarul de stat. Iată ce le-a declarat jurnaliștilor:

-  Secretarul de stat a primit un SMS - pe care puteați să-l transmiteți și dvs - pentru că nu conținea decât un caracter general, nu era semnat SRI, nu era asumat de cineva, nu știu de cine era semnat, era semnat de o persoană din cadrul...

- Secretarul de stat nu a știut de la cine a primit SMS-ul?

- Nu știu dacă a știut sau nu.

- Nu a existat comunicare în minister?

- Ba da, am văzut un SMS, dar nu i l-a trimis dnul Hellvig.

Carmen Dan va trebui să explice parlamentarilor de ce nu a ştiut de prezenţa ultraşilor la mitingul de miercuri seară. Liberalii cred că informaţiile trebuiau să vină în primul rând din cadrul ministerului pe care îl conduce.

„Nu am văzut niciodată o asemenea slăbiciune din partea unui ministru de interne, îmi pare rău de dna ministru, e total depășită. Niciodată un ministru de interne nu comunică în așa hal modul în care colaborează instituțional, sper să o invităm la comisie să ne dea detalii”, a declarat liberalul Cezar Preda, membru în comisia SRI. „Mi-aș fi dorit ca la aceste audieri să fie oamenii care răspund direct de comunicare între instituții. Dna ministru trebuia să știe de la MAI ce urma să se întîmple”, a adăugat parlamentarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri