Cum s-a descurcat Ludovic Orban cu venituri de 3000 de lei pe lună: Sunt un om simplu, chiar auster

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban guvern inquam octav ganea minED_OGN_5816
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster și cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. În viată ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăiești din veniturile pe care le încasezi într-un an, ci și din veniturile pe care le-ai avut înainte”, a explicat, joi, premierul Ludovic Orban, întrebat fiind cum s-a descurcat cu venituri de 3000 de lei pe lună, așa cum reiese din declarația sa de avere postată pe site-ul gurvenului. 

Orban a spus că acele firme care l-au angajat au avut de suferit din partea guvernării PSD: ”Faptul că au existat anumite să le spunem perioade în care nu am înregistrat venituri, nu m-am dus și nu am cerut niciun ajutor de șomaj, iar faptul că pe unele companii s-au pus presiuni că au îndrăznit să facă un contract cu mine arată anormalitatea statului român condus de PSD”.

El a adăugat că în cei 30 de ani de carieră în viaţa publică a deţinut funcţii importante în statul român - viceprimar general al Capitalei, ministru al Transporturilor, preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, parlamentar şi acum prim-ministru.

"Ce puteţi vedea este că am trăit strict din indemnizaţia pe care am primit-o pentru funcţiile publice pe care le-am deţinut şi cred că acesta este lucrul cel mai important. Au existat anumite perioade în care, să spun, nu am înregistrat venituri, şi aici vreau să reţineţi că nu m-am dus şi nu am cerut niciun ajutor de şomaj în perioada respectivă. Faptul că pe unele companii s-a pus presiune strict din cauza faptului că au îndrăznit să facă un contract de muncă cu mine a arătat totuşi anormalitatea statului român condus de PSD", a menţionat acesta.

Premierul Ludovic Orban deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de locuit, un autoturism şi două depozite bancare. Potrivit documentului, şeful Executivului dispune de o casă de locuit în Ilfov dobândită în anul 2014. 

Totodată, premierul a mai trecut în declaraţia de avere un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007, dar şi două depozite bancare, constituite în 2010 pe numele soţiei.

Din aceeaşi declaraţie de avere rezultă că Ludovic Orban a înregistrat în 2018 venituri nete de peste 37.000 de lei pentru consultanţă tehnică, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu - judeţul Mureş, iar 9.000 de lei - de la S.C.P. Doru Trăilă & Asociaţii Bucureşti.

(Editor A.D.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri