Cumpărături de vară la Parlament: covoare și aparatură profesională de bucătărie

Data publicării:
20170618_PARLAMENT_MOTIUNE_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Aleşii au plecat în vacanţă, dar la Parlament se lucrează intens. Funcţionarii fac cumpărături necesare unei bune atmosfere în clădirea imensă. Pe listă se află atât echipamente de climatizare, cât şi de bucătărie. Senatorii, în schimb, vor un covor cu fire răsucite.

Chiar ieri, Camera Deputaţilor a postat un anunţ pe un site de licitaţii. Vrea să cumpere 50 de echipamente de climatizare cu peste 218.000 de lei.

Cu o zi înainte, deputaţii mai publicaseră o licitaţie. Pentru hârtie de copiator. Nu orice fel de hârtie. A4, bleu, roz şi hârtie foto gloss. Cheltuiala? 102.000 lei.

O sumă consistentă vor să dea aleşii şi pe echipamente de bucătărie. Este vorba despre aparate electrice de aproape 150.000 de lei. Cafetiera profesională, mixer de mână, cuptor cu microunde, frigider profesional, robot de curăţat legume, maşină pentru cuburi de gheaţă.

Senatorii sunt ceva mai modeşti. Vor să cumpere covoare cu fire răsucite, mochete de interior şi de exterior. Bugetul este de 142.000 de lei.

Cumpărăturile vin într-un context destul de nefavorabil pentru Parlament. Aleşii au nevoie la rectificarea bugetară de încă un sfert din bugetul iniţial ca să-şi acopere indemnizaţiile majorate şi celelalte cheltuieli.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri