Dacian Cioloș are, oficial, partid: PLUS. Ce s-a întâmplat cu Mișcarea România Împreună

Data actualizării: Data publicării:
DACIAN CIOLOS

Fostul premier Dacian Cioloş are, în sfârşit, partid politic. Partidul Libertăţii Unităţii şi Solidarităţii - pe scurt PLUS - este fomaţiunea şi pe listele căreia vrea să candideze la alegerile europarlamentare din 2019.

Dacian Cioloş a lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), formaţiune care a fost deja înregistrată la Tribunal şi face parte din registrul partidelor politice. Cererea pentru Partidul Mişcarea România Împreună, care trenează în instanţă de mai bine de opt luni, va fi retrasă de la Tribunalul Bucureşti în zilele următoare.

 Dacian Cioloş a arătat că cererea pentru înregistrarea Partidului Mişcarea România Împreună a fost depusă în martie 2018, dar aceasta tărăgănează, demersul fiind contestat. Despre această situație ciudată vorbise și Dragoș Pîslaru, fost ministru al muncii, fondator al Platformei România Împreună.

Cum s-a ajuns la soluția PLUS în loc de Mișcarea România Împreună

„Au trecut opt luni de cât noi ne organizăm pe teren şi acest dosar trenează în justiţie. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Dacă mergem în acest ritm, am concluzionat de prin septembrie că riscăm să nu fim în măsură să candidăm la alegerile de la sfârşitul lunii mai”, a declarat Dacian Cioloş.

Acesta a povestit că s-a găsit o altă variantă de a avea un partid politic. „În septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Colegi de-ai noştri, oameni anonimi, care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Astăzi vreau să vă anunţ că acel partid politic este înscris în registrul partidelor politice din România. Astăzi vreau să vă anunţ că avem partidul nostru politic. Este vorba despre Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS)”, a mai spus Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, era nevoie de acest „vehicul politic”, în care sunt așteptați să se înscrie toți cei care îşi doresc schimbarea şi care şi-au arătat susținerea pentru Platforma Civică România Împreună.

„Suntem gata să trecem la treabă. Însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic nu este un scop în sine. Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid şi de a face politică. Partidul este un instrument prin care să atingem nişte obiective pentru România”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri