Dacian Cioloș: Lupta anticorupție, aruncată la gunoi pentru un singur om

Data actualizării: Data publicării:
161208_dacdaciian_ciolos_08_inquam_octav_ganea__ILUSTRATIE_CIOLOS_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloș a criticat decizia PSD de a-l susține în continuare pe Liviu Dragnea, în condițiile în care acesta a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

„În condițiile în care PSD pare că a rechiziționat statul român în interesul liderului suprem, se pare că nu mai au nicio jenă și își asumă orice, inclusiv să arunce în aer România, pentru a-l salva pe Dragnea. Dincolo de faptul că, după ce Dragnea primește condamnarea în prima instanță, vine să modifice legislația ca să împiedice condamnarea, dincolo de asta impactul e mult mai mare pentru că transformă România într-un paradis pentru hoți. Aici deja e vorba de imaginea României, de lupta anticorupție aruncată la gunoi doar pentru a salva un om”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

Preeşedintele Mişcării România Împreună a vorbit și despre posibilitatea ca PSD să intenționeze suspendarea președintelui.

„Sper să nu se ajungă acolo și sunt convins că oamenii de bună credință, cei care vor să păstreze o Românie în care să poată trăi, vor ieși în stradă, așa cum au făcut și până acum. Altă soluție nu mai e decât să apărăm România demnă în stradă. Cei aleși să apere statul român l-au rechiziționat. Sper să nu se ajungă acolo, pentru că ar fi o catastrofă. Nu mă gândesc doar la percepția României în exterior, ci la modul în care riscă să se aşeze lucrurile în societ românească”, a spus el.

Dacian Cioloș mai spune că judecătorii de la Înalta Curte au dovedit că nu se lasă impresionați de presiuni, dar că au nevoie și de instrumentele legale necesare.

„Dincolo de verticalitatea magistraților, e important ca societatea să le dea posibilitatea să poată să-și facă treaba. Dincolo de curajul magistraților de a-și face treaba corect, dacă le iei instrumentele, dacă modifici legislația, îi lași fără armele cu care pot lupta împotriva corupției - aici nu e vorba doar de Dragnea sau alții care, având puterea, se folosesc de ea în halul acesta. Riscă să arunce în aer România, pentru că ar însemna că deschidem robinetul la tâlhărie în România și că acceptăm prin lege tâlhăria. Nu cred că trebuie apărate în România drepturile și libertățile individuale ale unor răufăcători de a fi liberi să fure și să facă rău în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri