Dan Barna: Am auzit înregistrările cu Viorica Dăncilă: Parcă urmăream un film cu gangsteri

Data actualizării: Data publicării:
Dan barna in conferinta de presa
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele USR Dan Barna a vorbit la Digi24 despre înregistrările publicate în presă cu Viorica Dăncilă, în care premierul vorbea despre dosare și Secția specială pentru magistrați.

„Am auzit înregistrările cu doamna Dăncilă. Parcă urmăream un film cu gangsteri. Părea o înregistrare dintr-un grup criminal organizat, pentru că despre asta vorbim, despre amenințare, despre șantaj, despre amenințări mai voalate sau mai directe. Din această perspectivă, dacă moțiunea nu va trece, se va întâmpla lucrul acesta tocmai datorită amenințărilor și mitei De aceea noi spunem constant că soluția sunt alegerile anticipate. Sper că moțiunea va trece, pentru că altfel vom rămâne în aceeași logică de troc ordinar, în aceeași logică ridicolă de oameni plătiți cărora li se cumpără conștiința ca la piață. Aceasta este vechea clasă politică despre care spunem de trei ani că trebuie să plece de la guvernare”, a spus Dan Barna.

În înregistrarea audio obținută de jurnaliștii de la Newsweek, atitudinea Vioricăi Dăncilă oscilează între îmbărbătări și amenințări. Viorica Dăncilă se aude vorbindu-le colegilor despre dosare, despre Secția Specială și despre pericolul întoarcerii înapoi, „acolo unde știți dumneavoastră”, după cum spune Viorca Dăncilă cu subînțeles. Iar la capitolul „îmbărbătări” consemnăm următoarea declarație: „Cei care ne-au declarat deja morți și au făcut și prima pomană s-ar putea să vadă că a-nviat mortul și că s-ar putea să ia bătaie”. 

Viorica Dăncile le reamintește social-democraților de „dosare” și le spune, aparent misterios, „sper să nu vreți să ne întoarcem...”, fără a-și duce fraza până la capăt, ceea ce poate fi interpretat ca o amenințare voalată: „Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, mizele sunt legate de Secția Specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocuparea unor posturi de miniștri, pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să pună în loc? Ce să facă?”, spune Viorica Dăncilă.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri