Dan Barna, despre nominalizarea PSD-ALDE pentru Avocatul poporului: „Sper să nu ajungem în situaţia aceasta dureroasă”

Data publicării:
renate weber

Preşedintele USR, Dan Barna, a comentat la Digi24 nominalizarea fostului europarlamentar Renate Weber pentru funcția de Avocat al poporului, din partea PSD-ALDE. „Sper să nu ajungem în situaţia aceasta dureroasă”, a spus el.

„Înţeleg că astăzi domnul Ciorbea a transmis PSD o scrisoare prin care a spus: nu mai aveţi Avocat al poporului. Deci, pe aceeaşi logică, domnul Ciorbea era al PSD, doamna Weber, sper să nu ajungem în situaţia aceasta dureroasă, va fi a ALDE. Pentru că exact despre asta a fost vorba: ultimul Avocat al poporului, din păcate, nu a fost al poporului, decât ca etichetă la intrare, dar în realitate, ca manifestare politică şi ca responsabilitate faţă de atribuţiile pe care le avea, a fost un avocat al PSD, de la un capăt la altul”, a spus Dan Barna la Jurnalul de Seară.

„Cumva, vreau să cred că şi în actuala majoritate sunt oameni care înţeleg cum ar arăta o Românie în care Renate Weber, care a susţinut în Parlamentul European că în România justiţia nu are nicio problemă şi că ceea ce fac dânşii e o corectare a statului de drept, deci Renate Weber ca avocat al poporului sau Peter Eckstein Kovacs, o personalitate care în momentul în care a fost pus în situaţia de compromis moral a avut tăria să demisioneze, să iasă din politică, rămânând moral”, a adăugat el.

USR îl susține pentru această funcție pe Peter Eckstein Kovacs care, în opinia lui Dan Barna, este „un profesionist, o personalitate a vieţii politice şi civice din ultimii ani, care are o susţinere bună şi dinspre societatea civilă”.

„Sper să avem înţelepciunea de a înţelege, exact în contextul lui 26 mai şi tot ce a urmat de atunci, că această poziţie nu este o poziţie de administrator la o regie de electricitate sau de cărbuni, ci este chiar o personalitate de care depinde stabilitatea noastră ca stat democratic”, a spus Dan Barna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri