Dan Barna, după negocierile cu PNL: USR intră la guvernare doar după alegeri. Luni sau marți, noi discuții pentru susținerea Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
barna si ciolos gatesc
Foto: Facebook/Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a declarat după negocierile cu PNL că partidul său nu va intra la guvernare și că săptămâna viitoare, după o nouă rundă de discuții, USR va decide dacă susține sau nu la vot guvernul minoritar al PNL. Printre condițiile puse de USR se numără desființarea Secției Speciale, alegerea primarilor în două tururi, adoptarea inițiativei „Fără penali în funcții publice” și abrogarea recursului compensatoriu.

„A fost o primă discuție, am stabilit să ne vedem luni sau marți pentru o nouă rundă de discuții. A existat o susținere explicită pentru aceste masuri, au zis ca susțin, urmează să întreprindă dialog și cu cealelalte partide. Poziția noastră a fost clară, în momentul în care există o majoritate pentru susținerea acestui Guvern în câteva zile se pot rezolva. Fără penali, primarii în două tururi, în măsura în care aceste inițiative trec, există un mesaj că se pot schimba anumite lucruri”, a declarat Barna la finalul discuțiilor.

Președintele USR susține că nu a existat o discuție despre miniștrii din viitorul cabinet și că USR nu intră la guvernare.

„Nu s-a discutat despre intrarea la guvernare. USR intră la guvernare doar în baza unor alegeri anticipate. Vrem să intrăm la guvernare dar e nevoie, pentru a face reforme ,de o majoritate care să susțină aceaste reforme, care acum nu există. În momentul de față suntem în logica opțiunii pe care a avut-o Președintele României: creearea unui guvern minoritar în jurul PNL”, a mai declarat Barna.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii USR pentru a-și asigura sprijinul necesar pentru învestirea guvernului în Parlament. Orban a avut, joi, întâlniri cu reprezentanţi ai Pro România, ai UDMR şi ai ALDE, iar miercuri cu cei ai PMP.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri