Dan Barna: În opoziție acum este doar USR

Data actualizării: Data publicării:
dan barna-digi24

Doar USR se află acum în opoziție, a spus Dan Barna, președintele formațiunii, vineri seară, la Digi24. El a precizat că, pe alocuri, colaborează cu PNL în Parlament, însă a evidențiat cu liberalii votează altfel uneori. De asemenea, el a criticat PMP pentru că votează alături de PSD.

Despre ce opoziție vorbim? Sau de care opoziție vorbim? În realitate, în opoziție acum în România este doar USR, pentru că toatele celelalte partide dacă n-au primarul, au viceprimarul sau 7-10 consilieri. Opoziția efectivă e destul de puțină, cea pe care o facem noi. Poate am fi putut să o facem mai bine. PMP, care e partid de opoziție asumat, votează peste tot în țară alături de PSD. Evident că la nivel parlamentar am colaborat cu PNL, e firesc pentru a utiliza instrumentele parlamentare, precum a iniția moțiuni”, a spus Dan Barna, la Digi24.

Întrebat dacă afirmația sa nu e o declarație de război pentru PNL, PMP și UDMR, președintele USR a răspuns că „Dacă și UDMR e opoziția”. „Nici pe departe”, a precizat el.

USR trebuie să iasă din zona asta de partid care stă la colț și arată cu degetul și să devină un actor politic activ, care propune alternative și, unde este necesar, să poată să colaboreze cu forțele existente. Vreau să devenim un partid mai asumat”, a spus Dan Barna.

Președintele USR a mai spus despre PNL că „în momentul de față are o parte din valori similiare cu cele pe care le promovăm și noi, dar doar o parte”.

În ceea ce privește colaborarea cu Dacian Cioloș, președintele USR a spus că formațiunea pe care o conduce și Platforma România 100 „au ADN comun, avem aceleași valori, avemea aceleași principii”.

Mulți dintre colegii mei din USR susțin platforma România 100 și de aceea avem deja o colaborare deschisă. Lucrăm în prezent la Comisia de tăiat hârtii 2, e o continuare a inițiativei de acum un an, prin care încercăm debirocratizarea sistemului public. Com avea în perioada următoare câteva inițiative legislative”, a subliniat Dan Barna.

E un prim pas în a construi încrederea că apropierea și colaborarea foarte strânsă e direcția corectă. Când vom mai avea 2-3 proiecte comune și vor da rezultate, eu sunt optimist că în perspectiva alegerilor viitoare vom găsi cea mai funcțională modalitate de a colabora cu Dacian Cioloș și România 100”, a mai spus președintele USR.

Despre faptul că membrii acestei platforme nu par să dea semne că vor să se înscrie sau să devină un partid politic, Barna a spus că „până în 2019, când sunt următoarele alegeri parlamentare, avem o perioadă de consolidare a încrederii și vom vedea dacă va exista o alianță sau vom merge unii spre ceilalți”.

„În momentul de față există toate premisele pentru o foarte bună colaborare”, a subliniat Dan Barna.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri