Daniel Constantin, despre planul lui Tăriceanu de a candida la președinție

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin

Daniel Constantin crede că șeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, își dorește să candideze la președinția țării și pentru aceasta e dispus să iasă de la guvernare, la momentul potrivit.

Călin Popescu-Tăriceanu a candidat la alegerile prezidențiale din 2014. După alegerile europarlamentare din mai 2014, Crin Antonescu îşi depune mandatul de preşedinte al PNL, iar Popescu Tăriceanu încearcă să revină în partid. Fără succes însă. Încurajat de partenerii din fosta alianţă USL, Călin Popescu Tăriceanu lansează Partidul Liberal Reformator şi anunţă că va intra în cursa către Cotroceni. A obţinut 5,36 la sută din voturi, clasându-se pe locul al treilea, iar în turul al doilea l-a susținut pe Victor Ponta.

„Cred că dorința (de a candida la președinție – n.r.) și-0 menține. Cu ce șanse, nu știu, atât timop cât va rămâne cu ștampila de om care luptă împotriva abuzurilor, dar care le practică”, a declarat Daniel Constantin, la Digi24.

Întrebat dacă PSD îl va susține pe Tăriceanu sau va avea propriul candidat, Daniel Constantin spune că sigur PSD va avea propriul candidat, dar a menționat un plan pe care l-ar fi spus într-o ședință „Tăriceanu și colegii lui”.

Planul ar putea fi acela ca, într-o perioadă de timp, să iasă de la guvernare, dacă nu obțin acord pentru candidatura la Președinție și să construiască o platformă care să-i propulseze, a detaliat Daniel Constantin. „E un calcul legitim, dar care nu știu cum poate fi văzut într-o relație pe care ți-o dorești. Eu îmi doream o relație de patru ani, ca să implementăm un program de guvernare, nu să ne atingem obiective personale și apoi să ieșim”, a spus fostul copreședinte ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri