De ce primarul din Oradea a trecut la măsuri de austeritate

Data publicării:
ilie bolojan

În timp ce Guvernul a eliminat o mulţime de taxe şi a crescut salariile, primarul de la Oradea spune că a instituit austeritatea. Este soluţia pe care a găsit-o Ilie Bolojan pentru a combate, spune el, gaura creată în bugetul municipalităţii de măsurile luate la nivel central. Edilul este invitatul lui Claudiu Pândaru şi al lui Florin Negruţiu, duminică, de la ora 13:05, la emisiunea „În faţa ta”.

„Atunci când Guvernul a hotărât majorarea salariilor, nu s-au alocat bani pentru a compensa această majorare. Am luat măsuri nu foarte plăcute, prin care să compensăm aceste cheltuieli suplimentare”, a declarat Ilie Bolojan, precizând că a anulat unele sporuri, a făcut reduceri de personal la Primărie și a trebuit să majoreze unele taxe.

Edilul din Oradea a calculat că în urma măsurilor luate de guvern, gaura din bugetul Primăriei ar fi de peste 2 milioane de euro. „Am compensat în proporție de 70 la sută (prin măsurile de austeritate luate - n.r.), estimând că diferența va veni din creșterea de venituri, ca urmare a creșterii salariului minim”, a explicat Ilie Bolojan în emisiunea „În fața ta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri