De la televiziune, în fotoliul de primar. O tânără din Bucureşti a fost aleasă edil în comuna Petriş din Arad

Data publicării:
primar

Promovarea turistică a comunei, drumuri asfaltate, canalizare, reţea de apă şi modalităţi prin care tinerii să-şi poată construi viitorul în localitate, şi nu departe de casă - sunt câteva dintre obiectivele noului primar din Petriş, judeţul Arad, pentru mandatul sau.

Irina Onescu, primar ales Comuna Petriş: „Decizia de a mă implica în administraţie publică a venit anul acesta. Din simplul fapt că mi-am dorit foarte mult să schimb ceva şi mi-am dat seama că dacă alţii nu se implică măcar eu trebuie să am curajul să o fac”.

Irina Onescu e familiarizată cu locul din prima copilărie. Părinţii ei au cumpărat o casă la Petriş la începutul anilor 90, pe când actuala primăriţă avea doar 4 ani. După ce şi-a făcut studiile în Bucureşti şi a lucrat o vreme în televiziune, Irina s-a hotărât să dea capitala pentru viaţa la ţară.

Filip Onescu - fratele Irinei: „Iniţial am fost reticent, ca să spun aşa, dar Irina mi-a spus o chestie foarte interesantă. Dacă nu gândeşti mărunt şi îţi stabileşti nişte obiective serioase atunci vei putea face realmente ceva”.

Lupta dintre ea şi următorul candidat a fost destul de strânsă. Localnicii sunt entuziasmaţi de venirea ei la Primărie.

Petru Gherman, principalul contracandidat la Primărie: „Vreau să o felicit pe contracandidată, pe Irina, e o fată tânără care poate să facă treabă frumoasă pentru Comuna Petriş”.

În cele 6 sate ale comunei Petriş trăiesc aproape 1400 de oameni. Tânăra a câştigat alegerile pentru Primărie cu o diferenţă de 3 voturi faţă de principalul contracandidat.

Urmăriţi interviul Irinei Onescu acordat emisiunii „Jurnalul de Seară”:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri