Directorul SRR, demis. Interimatul este asigurat de un fost senator PSD

Data actualizării: Data publicării:
sediul radio

Directorul Radio România, Ovidiu Miculescu, a fost demis. Parlamentul a decis, miercuri, să respins rapoartele de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pe anii 2015 și 2016. În consecință, a fost numit un director general interimar. Este vorba de fostul senator PSD Georgică Severin. 

ACTUALIZARE: Fostul senator PSD Georgică Severin a fost votat, miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 214 voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” şi o abţinere, ca director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR). 

PNL a acuzat că actuala conducere a SRR a fost „executată politic" de către PSD. De asemenea, USR a părăsit sala de plen, parlamentarii fiind nemulțumiți de modul în care au fost audiat Georgică Severin. Aleșii USR au spus că totul este o „mascaradă” și numirea este una „politică”. 

De asemenea, și senatorul PMP Traian Băsescu a declarat că numirea lui Severin este una politică. 

Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale SRR deși societatea a ajuns în topuri ca lider de audiență și a avut profit. 


sediul radio

„La propunerea comisiilor permanente de specialitate, în cazul în care nu există Consiliu de Administrație al SRR, nici președinte legal numit, Parlamentul numește un director general al SRR, cu un mandat bine definit. Prin urmare, solicităm Comisiilor de cultură să prezinte plenului reunit propunerea de director general interimar al SRR, precum și proiectul de hotărâre. Vă propun ca ședința Comisiilor de cultură să aibă loc concomitent cu plenul, urmând ca votul asupra propunerii de numire să aibă loc la finalizarea audierii candidatului propus", a spus Florin Iordache, președintele de ședință.

Ovidiu Miculescu s-a aflat, în ultima perioadă în mijlocul unui scandal, mai mulţi angajaţi ai Radioului solicitându-i demisia după ce a fost declarat incompatibil cu funcţia pe care o deţinea. În ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că şeful SRR se află în incompatibilitate pentru că a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR. De asemenea, instanţa i-a interzis lui Ovidiu Miculescu să mai ocupe funcţii publice timp de trei ani.

Pe 15 februarie, organizaţia de media ActiveWatch a sesizat Comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu incompatibilitatea în care se află Ovidiu Miculescu, cerând să fie adoptate măsurile care se impun pentru restabilirea legalităţii, relatează News.ro

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis o adresă prin care cere Parlamentului să pună în aplicare decizia instanţei supreme - de a constata încetarea mandatului preşedintelui Societăţii Române de Radiodifuziune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri