Discuție Dragnea-Tăriceanu-Toader, la Parlament. Cum vor proceda PSD și ALDE cu revocarea procurorului general

Data publicării:
170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_00_INQUAM_Photos_George_Calin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Ședință a Coaliției la Parlament. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu discută de la ora 12:00 în biroul președintelui Camerei deputaților. La începutul întâlnirii a participat și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Discuţia vine la doar câteve zile după adoptarea bugetului de stat și în contextul în care PSD trebuie să facă noi nominalizări pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor.

Ședința dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu încă are loc la ora 13:00, începută la puțin timp după prânz.

Cei doi ar urma să stabilească dacă Guvernul va face o sesizare la Curtea Constituțională a României în ceea ce privește revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, aș acum s-a întâmplat și în cazul Laurei Codruța Kovesi, care a fost procuror-șef al DNA.

Tudorel Toader i-a informat pe liderii PSD și ALDE că, dacă premierul Viorica Dăncilă o va cere, el este dispus întocmească această scrisoare, mai ales că președintele Klaus Iohannis nu a mai comunicat, din luna ianuarie, nimic oficial pe acest subiect cu Executivul, atunci când șeful statului afirma că nu are de când să-l revoce pe Augstin Lazăr.

De asemenea, marți, OUG 114 intră în comisia buget-finanțe de la Senat și există tensiuni în coaliție, pentru că, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu vorbea despre posibilitatea eliminării taxei de 2% pe energie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spunea că nu a fost discutat acest subiect în coaliție.

Totodată, Liviu Dragnea a convocat social-democraţii pentru mâine după-amiază, la ora 17:00, în şedinţa Comitetului Executiv, pentru a stabili noi propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. Respinşi de mai multe ori de preşedintele României, Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au făcut un pas în spate şi au renunţat la nominalizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri