Dragnea, despre discuțiile pe WhatsApp: Ar trebui făcută o plângere

Data publicării:
liviu dragnea parlament

Președintele PSD Liviu Dragnea spune că cineva ar trebui să facă o plângere privind presupusele conversații pe WhatsApp dintre liderii PSD, în perioada în care a fost adoptată OUG 13, dezvăluite recent de Rise Project.

Și eu aș vrea să văd dacă acele conversații sunt adevărate. Ăsta este un aspect. Un alt aspect, cred că, totuși, am vorbit cu colegii mei, consultă de câteva zile câțiva avocați, cred că ar trebui făcută o sesizare, o plângere, ceva de genul ăsta, ca să vedem, dacă acele conversații sunt adevărate, cum au fost obținute. Sigur că poate părea un moft, ni s-a mai spus asta, că secretul corespondenței și al convorbirilor private trebuie respectat, să vedem dacă a fost respectat”, a spus Liviu Dragnea.

Nu îmi aduc aminte ce am mai spus atunci cuvânt cu cuvânt, dar, dacă acele conversații sunt adevărate, eu aș vrea să văd probe indubitabile, nu print screen-uri”, a adăugat el.

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat o serie de mesaje atribuite lui Liviu Dragnea şi altor lideri PSD, discuţiile fiind pe marginea şedinţei de Guvern în care s-a trecut prin OUG modificarea Codurilor penale. Printre numele care apar în discuţiile online prezentate de Rise Project: Liviu Dragnea, Lia Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Gabriela Firea, Nicolae Bănicioiu, Codrin Ştefănescu, Ecaterina Andronescu.

Un subiect important al discuţiilor l-ar fi constituit organizarea de către PSD a unui miting de amploare. „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”, ar fi transmis Liviu Dragnea, potrivit Rise Project.

Președintele PSD spune însă că a făcut „în permanență apel la a neîncuraja orice manifestație”.

Nu era vorba de contramanifestație, era vorba de organizarea unui miting sau unor mitinguri. Am spus-o foarte clar, mi-am atras critici chiar din interiorul partidului atunci, pentru că erau foarte mulți colegi nervoși, pe bună dreptate, unii care sunt nervoși și acum și cu toate astea nu am cedat, nu am fost de acord ca oamenii să iasă în stradă organizați de către PSD”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri