Dragnea despre scandalul pensiilor: Guvernul să ceară explicații Olandei!

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea

Reacţie dură a lui Liviu Dragnea, în scandalul naţionalizării pensiilor private. Liderul social-democrat susţine că Executivul ar trebui să ceară explicaţii guvernului olandez, după ce fondul privat de pensii NN, le-a transmis clienţilor, informaţii despre o posibilă naţionalizare a pilonului doi. Declaraţia a fost făcută la postul Antena 3, unde şeful PSD l-a indicat drept responsabil pe şeful ASF, Mişu Negriţoiu, despre care a spus că va fi demis în curând, odată cu întreaga conducere a instituţiei.

Liviu Dragnea: „Acest scandal e pornit de la Mișu Negrițoiu care este președintele ASF și care știe foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF.

Nu suni la Guvern să verifici dacă așa ceva există în intenția Guvernului și începi să trimiți sute și mii de mailuri incitând clienții băncii la proteste.

Eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la ambasada Olandei și la Guvernul olandez și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să facă într-o fostă colonie olandeză. În România nu se face așa ceva. Poate sunt supărați pe corvete, poate. Nu stiu. Dar nu poți să pornesti un asemenea scandal din nimic, nu a existat nici în programul de guvernare, nici discuție în coaltiție, nici discuție în Parlament depsre așa ceva. Ceea ce a făcut această companie de asigurări e nepermis. Din punctul meu de vedere ASF, Guvernul și ministerul de Finanțe trebuie să acționeze foarte dur. Trebuie să fie un exemplu și pentru celelalte multinaționale care fac zeci de miliarde în România și care își bat joc de români.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri