Dragnea îi răspunde lui Iohannis pe tema DGIPI: „PSD e un partid iubit”

Data publicării:
170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liviu Dragnea îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis pe tema schimbării modului în care e numit şeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne (DGIPI).

PSD colaborează strâns cu toate serviciile de informații”, spune liderul social-democraților. El le-a luat apărarea colegilor din Senat, care au eliminat avizul CSAT din procedura de numire a șefului direcţiei.

Sunt servicii mai mari și mult mai importante decât DIPI. Atunci de ce ar fi trebuit DIPI să aibă nevoie de avizul CSAT-ului? Nu există seriviu secret din România care să nu fi avut și să nu aibă colaborări foarte strânse cu PSD-ul. E un partid iubit, cu un sediu foarte deschis și foarte foarte accesat. De asta ne simțim și foarte protejați. Noi nu avem nevoie de niciun serviciu secret. Le avem pe toate”, a spus Liviu Dragnea, președinte PSD.

Legea, trimisă la promulgare, a fost criticată de şeful statului, care a anunţat că o va ataca la Curtea Constituţională. Klaus Iohannis a declarat, joi, că este o eroare decizia Senatului care exclude avizul CSAT la numirea şefului DGPI.

Se încearcă din partea PSD să se elimine instituția președintelui, respetciv CSAT-ul din anumite proceduri. Este o eroare. Atâta vree cât instituția este una militarizată nu poate să funcționeze fără aviz CSAT. Punct. Voi ataca eu la Curtea Constituțională”, a afirmat Klaus Iohannis, președintele României.

Senatul a adoptat luni cu majoritate de voturi, în calitate de cameră decizională, Ordonanţa de Urgenţă 76/2016 prin care guvernul Cioloş a înfiinţat Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), eliminând din textul actului normativ obligativitatea ca directorul general al instituţiei de a fi militar precum şi pe aceea ca el să fie numit în funcţie cu avizul CSAT. Acum câteva zile, Palatul Cotroceni s-a mai pronunţat o dată pe marginea acestui subiect, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri