Dragnea îl atacă pe Bădălău pe tema rachetelor Patriot: „Nu prea cred în coincidențe”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea-badalau

Liviu Dragnea îl atacă pe numărul doi din PSD, Nicolae Bădălău. Liderul PSD i-a cerut acestuia să lămurească „ce s-a întâmplat în comisia de apărare, marți”, atunci când senatorii din comisia de apărare ai puterii au lipsit în bloc. „În general nu prea cred în coincidențe”, a precizat el.

Liviu Dragnea a afirmat că Rex Tillerson a „făcut foarte bine că l-a întrebat” pe Teodor Meleșcanu despre amânările din Parlament privind legea care prevede achiziția de rachete Patriot.

„Nu s-a pus problema de a bloca această achiziție. E un lucru acceptat de toată lumea. A fost adoptat în CSAT”, a spus zilele trecute ministrul de Externe român.

„Poate așa se lămurește și domnul Tillerson și poate și ambasada SUA cu această mare furtună într-un pahar cu apă. Nouă ne-a spus joi seara, la Caraș, domnul Bădălău, președintele executiv al partidului și vicepreședinte al Senatului, că membrii din comisia de apărare de la Senat au fost invitați în aceeași zi și în aceeași perioadă să viziteze un poligon de tir. În general nu prea cred în coincidențe, tocmai în ziua aia, tocmai la ora aia, drep pentru care joi seara am discutat, vineri le-am cerut colegilor mei în CEx din Senat ca ieri să se întrunească în comisie, să dea avizul și astăzi să închidem acest subiect în Camera Deputaților”, a susținut președintele PSD.

„Întrebarea rămâne. De fapt ce s-a întâmplat în comisia de apărare, marți? Eu zic să-l întrebați pe domnul Bădălău, că nu vrea să-i iau plăcerea asta. Eu nu cred că vicepreședintele Senatului glumește cu noi. Eram eu, era premierul, era dl. Fifor, erau mai mulți colegi”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă bănuiește o conspirație, liderul PSD a negat: „Doar vă spun ce s-a întâmplat acolo”.

„E și el un om important și trebuie să aibă și el o comunicare”, a mai spus Dragnea, râzând, despre Nicolae Bădălău.

Pe de altă parte, întrebat dacă a fost vorba despre un semnal prost pentru SUA, el a răspuns că „semnalul prost ar trebui să fie luat în calcul când se întâmplă ceva, nu când apar zvonuri”.

„Dacă Statele Unite își mai fac probleme în ceea ce privește angajamentul României în implicarea parteneriatului strategic, după ce în tot acest an a fost o deschidere uriașă către colaborarea cu SUA, înseamnă că avem o problemă”, a mai spus Dragnea.

„Înseamnă că avem noi o problemnă de comunicare”, a punctat el.

„Nu există niciun fel de ezitare, cel puțin în ceea ce ne privește ca majoritate parlamentară și Guvern, în respectarea acestor angajamente și respectarea tuturor deciziilor care au început să se transpună în documente de tehnică militară în România”, a mai spus el.

„Domnul Bădălău ne-a spus că au fost invitați la poligonul de tir al SPP. De cine, de ce, sunt întrebări la care trebuie primit un răspuns, cu sparanța mea foarte mare că domnul Bădălău n-a glumit”, a adăugat Dragnea.

Astăzi, proiectul de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost adoptat de Camera Deputaţilor, forul decizional, după ce cu o zi înainte a fost adoptat şi de Senat. Legea urmează să fie transmisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, astfel încât până la 1 decembrie să poată fi semnat contractul cu SUA pentru achiziţia rachetelor, urmând ca până la jumătate lunii viitoare să fie plătită şi prima tranşă de 910 milioane de dolari.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri