Dragnea: Majoritatea va vota din nou legea eliminăriii celor 102 taxe

Data actualizării: Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale va fi adoptată din nou în Parlament, de către majoritatea formată după alegeri, iar faptul că președintele Klaus Iohannis a trimis-o la reexaminare reprezintă „doar o amânare din care toți românii au pierdut”, a declarat vineri liderul PSD, Liviu Dragnea.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Vă asigur că majoritatea parlamentară va vota din nou legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, trimisă astăzi de Președinte la reexaminare! Este doar o amânare din care toți românii au pierdut, în detrimentul companiilor străine care încasează taxele radio-tv în schimbul unor comisioane grase”, a spus Liviu Dragnea într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a anunțat Administrația Prezidențială. Șeful statului subliniază că reducerea de taxe trebuie să fie însoțită de o îmbunătățire a procedurilor administrative și a disciplinei bugetare.

În ceea ce privește Televiziunea și Radioul publice, în opinia președintelui Iohannis, problemele cu care aceste două instituții se confruntă sunt „vechi și sistemice și ele se datorează, în principal, cadrului legislativ în temeiul căruia acestea funcționează”.

Șeful statului indică faptul că o analiză și, implicit, o decizie asupra surselor de finanțare a acestor servicii pot fi făcute numai în cadrul unei abordări mai largi, care să vizeze o reformă autentică a modului de funcționare a serviciilor publice de radio și televiziune.

Pe 16 decembrie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va retrimite Parlamentului legea privind eliminarea a 102 taxe.

„Voi retrimite această lege în Parlament. Nu cred că este bine să se renunțe fără o discuție aprofundată, așezată, calmă la taxa radio și taxa tv. Din acest motiv trimit legea înapoi, dacă noul Parlament va discuta această chestiune și va lua o decizie fie de renunțare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci, sigur, când va trimite în forma care se va considera atunci, o voi promulga”, spunea Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri