Dragnea: Respect o cutumă pe care Iohannis văd că nu o respectă

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că respectă o cutumă potrivit căreia când un oficial român e plecat din țară, niciodată nu-l vorbește de rău. Este motivul pentru care a evitat, joi, la solicitarea jurnaliștilor, să-i dea o replică președintelui Klaus Iohannis, care anterior, formulase, de la Sofia, unele critici la adresa PSD și a Guvernului. Totuși, asta nu l-a împiedicat pe președintele Camerei Deputaților să-i reproșeze voalat președintelui că nu respectă această cutumă și să promită că-i va da o replică pe măsură, când se va întoarce în țară.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă s-a simțit vizat de criticile lui Klaus Iohannis în legătură cu cei care pun problema unei alegeri între SUA și UE. „Eu respect o cutumă, am respectat-o, o respect și o voi respecta în continuare, pe care, din păcate, se vede că dumnealui n-o respectă. Și n-o s-o-ncalc nici astăzi. Când un oficial român e plecat din țară, niciodată nu l-am atacat, niciodată nu l-am vorbit de rău, pentru că nu vreau ca acel oficial, indiferent cine e, că este adversar politic sau nu, să fie pus într-o situație delicată când are întâlniri cu oficiali străini”, spus Liviu Dragnea.

 „După ce se întoarce, vă garantez că o să răspund și o să răspund destul de aplicat nu numai la această afirmație, ci la toate afirmațiile”, a dat asigurări Liviu Dragnea. „M-aș fi așteptat să se ocupe acolo și să vorbească despre întâlnirea respectivă și despre ceea ce are România ca interese”, a adăugat Liviu Dragnea. „Dar, repet, nu vreau să comentez asta, astăzi”, a revenit el.

„Știu exact ce a spus și vă garantez că nu o să rămâneți nemulțumiți în ceea ce privește răspunsurile mele”, i-a asigurat Liviu Dragnea pe jurnaliști. „Dar e acolo, e președintele acestei țări pe care eu o iubesc foarte mult, pe care toți o iubim foarte mult, și când se va întoarce în țară, o să aveți timp suficient să auziți răspunsurile mele”, a spus liderul PSD.

„Verbale sau practice?” l-au întrebat jurnaliștii, referindu-se la o eventuală procedură de suspendare. „Verbale”, a răspuns Dragnea.

Jurnaliștii au observat că ambasadorul Marii Britanii, prezent la evenimentul de la Buzău la care a asistat și președintele Camerei Deputaților, nu l-a salutat pe Liviu Dragnea. Întrebat despre aceasta, președintele Camerei Deputaților a explicat: „Nu a salutat pe toată lumea. Cu ambasadorul Marii Britanii am stat o oră înainte. Aici nu mai era cazul să ne salutăm”. 

Întrebat și despre plângerea penală împotriva premierului, Liviu Dragnea a spus: „Ce pot să comentez la prostia asta?”. 

El le-a mai spus jurnaliștilor că a venit la Buzău cu elicopterul. A primit o invitație de la MApN pentru evenimentul de la Buzău și le-a spus că are întâlniri importante și vine, dacă îi pot asigura transportul până aici. „Au răspuns pozitiv și au asigurat transport special”, a explicat Liviu Dragnea.

Câteva mii de persoane au asistat joi, la Buzău, la cel mai mare ceremonial din ţară dedicat Zilei Eroilor şi Centenarului României. La eveniment participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Culturii, George Ivaşcu, dar şi delegaţi străini din unsprezece state, reprezentanţi ai Bisericii şi ai Armatei.

La momentul sosirii la Cimitirul Eroilor, Liviu Dragnea a fost huiduit de oameni.

Citiși și: Iohannis: Dacă celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda, n-au decât să lucreze mai bine

Iohannis îi răspunde lui Dragnea: Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioți, este problema sa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri