Dragnea și Grindeanu, întâlnire la sediul PSD pentru a discuta pe tema bugetului

Data actualizării: Data publicării:
dragnea grindeanu

După ce s-a declarat nemulțumit de proiectul de buget pentru 2017, Liviu Dragnea i-a chemat pe membrii cabinetului la sediul PSD din cartierul Băneasa pentru discuții, relatează Digi24.

Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Mediului, ministrul Cercetării și Liviu Dragnea au sosit marți la sediul PSD din Băneasa pentru a discuta bugetul pe anul 2017. Aceste întâlniri se vor desfășura pe tot parcursul zilei.

Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de proiectul de buget pe 2017, de faptul că anumite instituții au primit prea mulți bani, iar altele un buget prea mic. Astfel, marți urmează să se consulte cu miniștrii.

Întorcându-ne în ţară, şi eu şi primul-ministru am fost destul de nemulţumiţi constatând că ceea ce am stabilit la plecarea din ţară nu s-a reflectat în proiectul de buget, drept pentru care azi (23 ianuarie – n.r.) am stat, eu cu premierul, la discuţii cu ministrul de Finanţe şi cu încă vreo câţiva membri ai cabinetului, iar începând de mâine, de la ora 9, fiecare ministru este chemat pentru a se rediscuta bugetul”, a declarat Liviu Dragnea luni.

Liderul PSD a dat asigurări că forma finală a bugetului va prevedea alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. El a spus că revizuirea bugetelor va viza atât ministerele, cât şi instituţii guvernamentale. „N-am înţeles de ce a trebuit să se mărească bugetul SRI. N-am primit nici eu, nici premierul răspunsuri serioase, argumentate. N-am înţeles de ce la Administraţia Prezidenţială a fost doar 4% reducerea”, a spus Liviu Dragnea.

Social-democratul a precizat că bugetul va trebui să reflecte conţinutul programului de guvernare. „Este mai bine ca proiectul de buget să plece în regulă de la Guvern, decât să-l modificăm noi la Parlament pentru că pe mine mă interesează ca programul de guvernare să fie finanţat, nu alte lucruri pe care nu le-am promis în campania electorală. Trebuie să se expliciteze fiecare propunere bugetară pentru a se vedea unde se duc banii şi de ce se duc acolo”, a conchis Liviu Dragnea.

În proiectul de buget pentru 2017, Guvernul condus de Sorin Grindeanu a redus, faţă de 2016, fondurile alocate unor sectoare precum Educaţia, Internele sau serviciile speciale, dar a majorat bugetele pentru asistenţă socială, Agricultură sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimării absorbţiei de fonduri europene. Proiectul de buget pe acest an a fost publicat luni dimineaţă de Ministerul Finanţelor.

Citiţi şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri