Dragnea: Vin evaluările secretarilor de stat. Unii miniştri au făcut analize serioase, alţii mai superficiale

Data actualizării: Data publicării:
dragnea aoleu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că au început să sosească evaluările secretarilor de stat şi că discuţia din coaliţie va trebui să vizeze şi numărul acestora.

„Am înţeles că evaluările au început să vină. Unii miniştri au făcut evaluări serioase, alţii mai superficiale, la nivelul secretarilor de stat”, a spus președintele PSD.

„Vorbim de doi-trei miniştri. Am exagerat eu poate cu superficial. S-ar fi aşteptat premierul să fie o analiză mult mai serioasă, dar au făcut totuşi o analiză”, a adăugat el.

Liviu Dragnea a mai spus că evaluarea secretarilor de stat trebuie să includă şi o discuţie despre numărul acestora: „Este mic, este mare, este suficient, trebuie discutat şi asta. Să vedem câte atribuţii poate să gestioneze o persoană publică, dacă are prea multe, dacă are prea puţine.”

Preşedintele PSD a spus, de asemenea, că este necesară în permanenţă evaluarea aparatului bugetar.

„În ceea ce priveşte sistemul public, adică personalul bugetar, în permanenţă trebuie să fie realizată o analiză, în fiecare an trebuie să fie realizată o analiză, pentru că nicăieri în lume şi nici în România nu s-a ajuns ca sistemul bugetar să funcţioneze perfect. Asta înseamnă că poate anumite reaşezări în cadrul sistemului, anumite schimbări de competenţe, de atribuţii, schimbări instituţionale, poate chiar de structură sunt necesare în fiecare an şi este nevoie de o analiză”, a afirmat el.

Dragnea a adăugat că nici în coaliţie, nici în Guvern nu s-a discutat despre reducerea personalului bugetar.

„În schimb, s-a discutat şi s-a decis de la începutul guvernării, din ianuarie şi se continuă această abordare, ca 2018 să fie un an în care să fie o reducere a cheltuielilor materiale cu cel puţin 10%, pentru că încă se cheltuie mai mult decât ar trebui”, a spus preşedintele PSD.

Întrebat despre faptul că iniţial se stabilise ca îngheţarea posturilor din sistemul bugetar să fie făcută în 2017, dar se va extinde şi pentru 2018, Liviu Dragnea a răspuns: „Pentru că se pare că e o măsură bună”.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri