Video „Eu vreau să câștigăm”. Ce răspunde Gabriela Firea, întrebată dacă va candida la președinție

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se declară „deschisă la discuții” în ceea ce privește desemnarea unui candidat la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

„Am primit mai multe telefoane de la colegi din țară, mai ales primari, în care mi s-a reproșat că au sentimentul că nu vreau să mă implic, deși am un procent destul de mare, și că cumva aș vrea să îmi conserv procentajul doar pentru primărie. Am stat și am reflectat. În acest context am făcut acea declarație, săptămâna trecută, că vin la ședințele CEx și la toate analizele pentru desemnarea unui candidat. Sunt deschisă unor discuții. Nu spun acum da sau nu. Singurii care trebuie să decidă sunt membrii PSD. Nu ar fi inteligent și corect. Mi-aș dori să fie o discuție reală cu colegii, președinții de consilii județene, ar fi păcat să reiasă candidatul din aranjamante”, a spus Gabriela Firea, întrebată dacă își dorește să candideze la președinție.

„Nu am avut o discuție formală, azi e primul CEx după spitalizare și convalescență. Am avut discuții informale, m-au sunat mai mulți colegi, dar deciziile se iau într-un cadru organziat. Pentru că mă întrebați și subiectul se află pe agenda publică, vestea bună este că PSD are dintre cine să aleagă, vestea proastă e că trece timpul, celelalte partide au candidați desemnați, președintele e deja în campanie electorală și trebuie să recuperăm. Mi-aș dori ca oamenii de stânga din România să se simtă reprezentați, nu să facem figurație, să bifăm. Asta înseamnă să ne dorim să câștigăm. Sunt unul dintre cei care îmi doresc să câștigăm prezidențialele”, a spus Gabriela Firea.

Ea a spus că PSD ar trebui să colaboreze cu ALDE și Pro România, pentru alegerile prezidențiale.

„Pentru a câștiga e nevoie de câteva condiții – să nu pornim cu șansa a doua sau să ne mulțumim cu măcar locul 2. Să vrem să fim învingători pentru România. E foarte importantă discuția - dar serioasă, cinstită, și pentru prezent și viitor - cu partenerii ALDE, cu Călin Popescu Tăriceanu, cu foștii colegi din Pro România, cu Victor Ponta. Fără aceste elemente nu cred că avem șanse”, a adăugat ea.

Potrivit informațiilor Digi24, PSD va alege pentru prezidențiale între Viorica Dăncilă și Gabriela Firea. Dăncilă și-a exprimat din nou, duminică, disponibilitatea de a candida, iar Gabriela Firea este solicitată să candideze de o parte dintre șefii de organizații județene, care nu doresc ca PSD să ajungă în situația de a nu intra în al doilea tur al alegerilor din noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri