Europarlamentar PPE: Doamna Dăncilă să înceteze cu criticile la adresa Comisiei și Parlamentului

Data publicării:
cristian preda

Europarlamentarul PPE Cristian Preda a explicat de ce discursul Vioricăi Dăncilă nu a fost prea bine primit în plenul Parlementului European. Mai mult chiar, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE, a lansat un avertisment dur la adresa premierului român.

Din nefericire, și Viorica Dăncilă, și alți miniștri au criticat Comisia Europeană, în ultimele luni, au încercat să decredibilizeze Comisia, spunând că activitatea acesteia nu este bazată pe fapte, pe informații, ci pe manipulări. Tot așa, Guvernul României a criticat sever Parlamentul European, pentru că Parlamentul European s-a pronuțat, din nou, în chestiunea statului de drept, spunând că grupul PPE și grupul socialist și-ar fi făcut campanie electorală și că ar fi fost forțe străine care manipulează opinia. În acest fel, Guvernul României a sădit neîncredere în cei doi parteneri pe care îi va avea”, a spus Cristian Preda.

În cele șase luni de președinție (a Consiliului UE, n.r.), Guvernul României trebuie să facă sinteza pozițiilor exprimate de guvernele europene în toate politicile și să negocieze cu Comisia și Parlamentul. Or, ei au decredibilizat tocmai interlocutorii. Reacțiile care au venit din sală au fost critice și sper ca doamna Dăncilă să fi înțeles acest mesaj și că de acum încolo să înceteze cu crticile la adresa Comisiei și Parlamentului”, a adăugat europarlamentarul.

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a avertizat-o marţi pe Viorica Dăncilă că guvernul pe care îl conduce ar putea fi al treilea în cazul căruia va fi activat Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri