Florin Iordache vrea asumarea răspunderii Guvernului pentru graţiere

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_35_INQUAM_Octav_Ganea

Ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu vor fi retrase definitiv. După consultările publice, ministrul Justiţiei va anunţa în ce formă vor fi acestea adoptate: ordonanţă de urgenţă, asumarea răspunderii sau lege. Florin Iordache a declarat, pentru Digi24 că va anunţa personal decizia şi că, în ceea ce-l priveşte, ar prefera adoptarea acestora prin asumarea răspunderii Guvernului.

Ministrul Justiţiei pare că îşi asumă personal proiectele graţierii şi modificării codurilor penale. El va anunţa, luni, sub ce formă vor fi acestea adoptate. Până atunci analizează opţiunile care sunt: ordonanţe de urgenţă, angajarea răspunderii Guvernului sau legi. Într-o discuţie cu reporterul Digi24 Alina Manolache, Florin Iordache a spus că varianta pe care o preferă este asumarea răspunderii.

Proiectele cunoscute, cele care au provocat numeroase reacţii negative, ar putea avea o altă formă luni. Este foarte posibil ca acestea să se transforme într-un pachet de legi pentru domeniul justiţiei. În acest pachet ar putea fi incluse şi prevederi pentru modernizarea penitenciarelor, de exemplu.

Angajarea răspunderii Guvernului presupune prezentarea legii sau a pachetului legislativ în Parlament. Dacă nu este depusă o moţiune de cenzură sau dacă aceasta este depusă şi nu este adoptată, se consideră asumată răspunderea Guvernului. Opoziţia a anunţat că intenţionează să depună o moţiune de cenzură, dar nu are forţa necesară adoptării acesteia.

Citiţi şi:

L. Dragnea, despre ordonanţa graţierii: N-am înţeles ce vor exact să facă, aştept şi eu să văd

Dezbateri publice privind ordonanțele grațierii și Codului penal într-o sală cu 50 de locuri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri