Foto. Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Angela Merkel. Despre ce au discutat cei doi

Data actualizării: Data publicării:
merkel iohhannis presidency ro3

Preşedintele Klaus Iohannis este la Bruxelles, unde a avut deja o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Administraţia prezidenţială a publicat şi primele imagini de la întâlnire.

merkel iohhannis presidency ro3
merkel iohhannis presidency ro3

Fotografii: Presidency.ro

Președintele a publicat și pe Twitter o fotografie de la întâlnire, cu mesajul: „Excelentă întâlnire cu Angela Merkel, înaintea Consiliului European. Am vorbit despre problemele la zi de pe agenda UE, Brexit și prioritățile României, care va prelua președinția Consiliului UE. Suntem recunoscători pentru sprijinul Germaniei”.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, „în cadrul întâlnirii au fost abordate tematici de actualitate ale agendei europene, cu accent pe reflecția privind viitorul Europei, viitorul Cadru Financiar Multianual, problematica Brexit și gestionarea migrației la nivel european. Discuțiile au evidențiat specificitatea contextului european actual, marcat de procesul Brexit și perspectiva alegerilor europene, precum și complexitatea dosarelor aflate pe agenda europeană și necesitatea de asigura o gestiune cât mai eficientă a acestora”.

De asemenea, cei doi au discutat despre summit-ul care va avea loc anul viitor la Sibiu și care „va avea un rol important în conturarea viitoarei Agende strategice a Uniunii, menite să ghideze acțiunea UE pentru perioada 2020-2024, să consolideze unitatea între statele membre și să asigure sprijinul cetățenilor pentru proiectul european. Totodată, ambii lideri au evidențiat necesitatea transmiterii cu această ocazie a unei viziuni clare asupra viitorului Uniunii, pe baza consolidării unității între statele membre”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri