Greşeli grave în declaraţiile de avere ale parlamentarilor

Data publicării:
vila

Parlamentar proprietar de multiple şi vaste imobile caut soluţie pentru completarea declaraţiei de avere. Aleşii care stau bine la capitolul proprietăţi, nu stau la fel de bine şi la justificarea averii. Deşi depun anual declaraţii de avere, unii recunosc că le-au completetat greşit sau că situaţia imobilelor nu este cea trecută în documentele oficiale. Sunt situaţii în care sunt declarate case care nu există sau care aparţin altcuiva.

Într-un top al caselor impresionante deţinute de parlamentari, senatorul Ioan Stan de la PSD ocupă de departe primul loc. Susţine în declaraţia de avere că are o casă în Fălticeni de nu mai puţin de 1356 de mp. Numai că situaţia din teren e puţin diferită de cea din acte.

Ioan Stan, senator PSD, preşedinte PSD Suceava: Nu este casă, a fost locuinţa mea, este acum o pensiune. Poftiţi la Suceava şi o vedeţi! Este o casă construită în anii '94 - ''95, acum nu mai este casa mea.

Numai că în declaraţia de avere pensiunea nu apare pensiunea, cum nu apare nici a doua casă din Fălticeni a senatorului.

-În declaraţia dumneavoastră de avere apare ca fiind casa în care locuiţi dumneavoastră.

Ioan Stan, senator PSD, preşedinte PSD Suceava: Ee, v-am spus, poftiţi şi o să vedeţi, o să vedeţi a doua casă unde locuiesc eu.

-A doua casă nu apare în declaraţia de avere în Fălticeni?

-Cum nu apare, domnule? Dacă aveţi nelămuriri poftiţi la Fălticeni să o vedeţi.

Liberalul Ştefan Ion a construit o casă de 910 mp. Dă vina pe constructor şi pe soţie pentru această construcţie faraonică.

Ştefan Ion, deputat PNL: Nu sunt băiat pretenţios aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa. Ea şi-a dorit casă mare, ea să plătească.

Nu recomandă nimănui să facă la fel ca el.

Ştefan Ion, deputat PNL: Nu am spus niciodată că nu este mare, ba, din contră, eu sunt primul care spune că este o casă mare şi nu o recomand nici tinerilor, nici celor care doresc să îşi facă o casă acuma, să nu îşi facă aşa ceva. 120 mp, 130 mp, 140 mp cu garaj cu tot. E greu să ajungi dintr-o parte în alta, dacă uiţi telefonul la parter ai o problemă. Eee, cam aşa stau lucrurile.

Trecem la alt parlamentar şi apar alte probleme. Este vorba de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Declară pe proprie răspundere un apartament în Giurgiu de peste 700 de mp. Împreună cu soţia deţine alte 6 imobile în Bucureşti şi Giurgiu.

Răzvan Cuc, deputat PSD: Mă îndoiesc, mai studiaţi declaraţia de avere, nu cred că am trecut eu aşa ceva. Vreţi să faceţi un material, presupun, foarte rău la adresa partidului şi la adresa parlamentarilor din partid. Sunt convins că dacă mă uit la material o să fie unul devastator.

Îşi aduce aminte totuşi că a cumpărat anul trecut un teren în Giurgiu de 700 de mp. Nu îşi dă seama cum a apărut apartamentul în declaraţia de avere.

Răzvan Cuc, deputat PSD: Probabil că s-a trecut de două ori că nu am făcut eu declaraţia, nu am tehnoredactat-o eu personal. Înseamnă că este o greşeală, eu la Giurgiu stau pe Hristo Botev la casa care este achiziţionat-o de soţie.

Când te uiţi de declaraţia de avere a deputatului Vasile Cocoş găseşti un apartament şi opt case.

Vasile Cocoş, deputat PSD: Sunt opt case, sunt nişte case de la ţară moştenite care acum mă rog să scap de ele şi nu mai pot scăpa de ele că sunt vechi şi necesită întreţinerea. Ne chinuim cu ele că nu avem ce face cu ele. Casă bună nu am decât apartamentul din Râmnicu Vâlcea şi casa pe care am cumpărat-o acum.

Spune că a găsit o altă destinaţie acestor imobile.

Vasile Cocoş, deputat PSD: M-am rugat de nişte tineri: Bă, staţi în casa asta a mea, numai să nu fure din curte şi să nu se deterioreze. Au pretenţia să plătesc eu şi impozitul, dacă se poate şi curentul.

Printre parlamentarii cu case imense se remarcă deputatul PNL, Viorica Cherecheş, cu un imobil de 838 mp, senatorul PSD, Niculae Bădălău, cu o casă de 863 de mp, liberalul Florin Stamatian cu cei 600 de mp ai casei sale şi ministrul Teodor Meleşcanu cu un imobil de 520 mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri