Grindeanu: Nu am primit un „to do list” de la companiile americane

Data actualizării: Data publicării:
170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_07_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Americanii nu au dat Guvernului nicio listă cu sarcini, spune premierul Sorin Grindeanu, după ce a primit ieri o „foaie de parcurs” de la reprezentantul celor mai puternice companii americane cu afaceri în România. A fost un gest fără precent al unei corporaţii dintr-o ţară aliată să îi dea prim-ministrului un asemenea document.

„Nu avem niciun to do list, ca să fim foarte clari, contrar a ceea ce sperau unii. Același document a fost înaintat și Administrației Trump și Guvernului României, tocmai pentru a întări acest parteneriat strategic dintre România și SUA”, a spus premierul.

Funcționăm foarte bine din punct de vedere al securității, a părții militare, ne dorim întărirea parteneriatului strategic și din punct de vedere economic. Pentru aceasta, cei care au venit ieri, împreună cu noi, avem multe planuri comune pe viitor, împreună cu dvs, și cred că putem să ajungem împreună la întărirea acestui parteneriat strategic”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Instrumentele statului de drept sunt stabilitatea, transparenţa, eficienţa şi acestea au fost incluse în foaia de parcurs prezentată celor două guverne. Sunt aspecte importante pentru mediul de afaceri şi priorităţi pe care cele două guverne trebuie să se concentreze”, a spus Eric Stewart, președinte AMRO, cel care i-a dat premierului foaia de parcurs.

În cursul zilei, premierul Sorin Grindeanu a spus și pe pagina sa de Facebook că documentul primit de la reprezentanții companiilor americane „nu este un to do list”.

Sunt recomandări, pentru administrația americană și pentru guvernul român, ambele aflate la început, în vederea îmbunătățirii relațiilor economice și comerciale”, a precizat Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri