Înființarea Liceului Romano-Catolic, contestată de PNL și PMP

Data publicării:
eugen tomac pmp florin roman pnl_colaj digi24

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Mişcarea Populară sesizează Curtea Constituţională în privinţa legii de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş cu predare în limba maghiară.

Proiectul a trecut de Parlament, săptămâna trecută, cu votul majorităţii PSD – ALDE.

Înfiinţarea liceului este şi subiect de dosar penal. Fostul inspector şcolar general din Mureş a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, acuzat că a emis ilegal o decizie privind funcţionarea unităţii de învăţământ.

Faptul că se dă o lege specială pentru o singură unitate de învățământ e un abuz foarte grav. E o încălcare a puterilor în stat, e o chestiune ce ține de Executiv nu de legislativ. Trebuie să respectăm legile așa cum au fost ele create”, a declarat Eugen Tomac, președintele executiv al PMP.

Practic, discutăm deschis despre un tain pe care majoritatea PSD-ALDE îl plătește UDMR pentru susținerea unui guvern antieconomic și antinațional”, a spus Florin Roman, deputat PNL.

E un mesaj ultranaționalist și antimaghiar categoric. Nu e niciun element de neconstituționalitate. Să vorbești de troc politic denotă o gândire și o mentalitate caracteristică celui care vorbeste despre așa ceva. (Reporter: Ați avut o discuție cu Viktor Orban pe marginea acestui proiect?) Am încercat să îl sun duminic, nu am reușit să vorbim”, a declarat Kelemen hunor, președinte UDMR.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri