Iohannis, despre acordul pentru Brexit, respins: Nu e cazul ca românii să intre în fibrilații

Data publicării:
presedintele klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referindu-se la respingerea acordului privind Brexitul de către Parlamentul britanic, că Guvernul Marii Britianii trebuie să-şi clarifice poziţia.

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că, deși Acordul a fost respins, Uniunea Europeană e pregătită şi pentru alte variante, pentru că nu s-au epuizat procedurile care pot duce într-un final la aprobarea acestui acord.

Acest acord care a fost îndelung negociat și aprobat de cele 27 de state europene nu va fi renegociat. Având în vedere aceste chestiuni, așteptăm poziția Guvernului Marii Britanii, însă nu este cazul de a intra în fibrilații, nu trebuie nimeni să intre în panică, și nu este cazul să ne aruncăm în comentarii pe diferite scenarii posibile” , a spus şeful statului, apreciind rezultatul votului ca fiind regretabil.

Klaus Iohannis, despre românii din Marea Britanie: În acest moment nimeni nu trebuie să își facă probleme

El a explicat că românii din Marea Britanie vor avea asigurate toate drepturile pentru şederea lor acolo.

„Foarte mulți români au rude sau prieteni care muncesc sau trăiesc în Marea Britanie și își pun întrebarea: ce se întâmplă cu românii noștri din Marea Britanie? În cazul în care în final se aprobă acest acord, românii din Marea Britani vor avea asigurate toate drepturile și garanțiile pentru șederea lor acolo. E varianta cea mai bună. Înă noi suntem pregătiți pentru negocieri care vor fi duse cu succes și în alte scenarii. În acest moment nimeni nu trebuie să își facă probleme pentru românii din Marea Britanie, suntrm aici, suntem pregătiți, vom avea soluții”, a mai spus șeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri