Iohannis nu o acceptă pe Sevil Shhaideh ca premier. PSD nu exclude suspendarea

Data actualizării: Data publicării:
original_declaratie_de_presa_22_dec_2016_3

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE de premier, în persoana lui Sevil Shhaideh și a cerut celor două partide să facă altă propunere.  În replică. Liviu Dragnea a spus că, dacă PSD și ALDE ajung la concluzia că se impune suspendarea președintelui, nu va avea „nicio ezitare”.

ACTUALIZARE. „Am analizat în ultimele ore, am încercat să găsim care ar putea fi eventualele resorturi cinstite sau constituționale care au stat la baza acestei decizii. N-am reușit să găsim niciun motiv constituțional sau care să țină de alte motive. Acest om vrea să declanșeze o criză politică în România”, a spus Liviu Dragnea.

 

Președintele PSD a spus că a vorbit cu cei doi copreședinți ai ALDE și că până mâine va trebui să ia o decizie.

„Nu va fi o decizie ușoară. Este o avalanșă de mesaje pe care le-am primit în ultimele ore de la oameni care cer suspendarea președintelui. Nu este o decizie foarte ușoară. Dacă în urma aceste analize vom ajunge la concluzia că trebuie să-l suspendăm pe președinte nu voi avea nicio ezitate. Am luat în calcul formarea unei comisii care să analizeze dacă gestul președintelui este constituțional”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citiți mai multe declarații ale lui Liviu Dragnea și reacția copreședintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu.


 

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.


Şeful statului a lăsat scena politică în suspans înainte de sărbători fără să spună dacă acceptă sau nu propunerea făcută de PSD și ALDE, ca viitorul Executiv să fie condus de Sevil Shhaideh.

Liderii social-democraţi insistă că propunerea lor este foarte bună şi că nu există motive pentru un eventual refuz. De altfel, Liviu Dragnea declara după consultările de săptămâna trecută de la Cotroceni că nu va face o altă propunere.

În schimb, fostul preşedinte a ridicat obiecţii. Traian Băsescu, liderul Partidului Mișcarea Populară, spune că este o problemă cu soţul lui Sevil Shhaideh, care ar fi un susținător al regimului sirian, condus de Bashar al Assad.

Traian Băsescu este de părere că, din acest motiv, președintele Klaus Iohannis ar trebui să refuze propunerea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri