Iordache, despre demisie: După moțiunea de cenzură voi avea o discuție cu premierul

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache - gov.ro

Ministrul Justiției este încrezător că moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR nu va trece, dar a precizat că până atunci aceasta este prioritatea. Florin Iordache a adăugat că după ce va trece și acest moment va discuta cu premierul Sorin Grindeanu și va anunța decizia luată în privința demisiei care îi este cerută de protestatari. 

„Eu voi avea, după ce va fi dezbătută și cred eu respinsă moțiunea de cenzură, o discuție cu premierul Grindeanu și fără îndoială în urma acestei discuții voi anunța decizia. Vreau să vă spun că mi-am asumat ca legea așa cum am prezentat-o și așa cum va fi azi supusă în dezbaterea publică, dorea să respecte deciziile CCR, ați văzut și dumneavoastră că în spațiul public, prin faptul că această lege nu există astăzi, sunt foarte multe prevederi neconstituționale. Am afirmat și îmi asum că era necesară o ordonanță care să pună în concordanță deciziile de neconstituționalitate ale CCR”, a declarat ministrul Florin Iordache. 

De asemenea, ministrul Justiției spune în continuare că proiectul de modificare a Codurilor Penale era urgent, iar acum sistemul judiciar este prejudiciat. 

„Urgența se justifică și acum. Ați văzut în acest moment sunt foarte multe articole neconstituționale și sistemul judiciar e prejudiciat pentru faptul că în instanțe și în spațiul public sunt foarte multe prevederi neconstituționale”, a precizat ministrul. 

Atât premierul Sorin Grindeanu, cât și Liviu Dragnea au declarat că Ministerul Justiției și ministrul Florin Iordache își vor asuma consecințele ordonanței 13. Totuși, prim-ministrul a precizat că se va decide soarta acestuia abia după aprobarea bugetului. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri