Jurnalistul care l-a criticat pe Klaus Iohannis în „Der Spiegel”: „Cred că mulți români sunt pur și simplu dezamăgiți”

Data publicării:
IOHANNIS fb IASI

Față de ceea ce mulți alegători au crezut în momentul în care l-au ales - și eu am fost atunci în București, am văzut demonstrațiile, am urmărit ziua în care a avut loc această victorie emoționantă - față de ce s-a întâmplat atunci cred că mulți români sunt pur și simplu dezamăgiți, au apărut foarte multe articole, aprecieri ale unor comentatori, publiciști în presa românească”, a explicat jurnalistul motivele pentru care a fost critic la adresa președintelui român.

Pur și simplu, cu ocazia retragerii distincției Steaua României de catre președintele Iohannis în cazul lui Laszlo Tokes am scris acest articol în care am încercat să redau unele din aceste dezamăgiri ale alegătorilor, ale comentatorilor, ale unor intelectuali români”, a precizat el.

Keno Verseck spune că articolul său este o analiză și nu o opinie, deoarece se bazează reacțiile pe care le-a văzut la oameni care l-au votat pe Klaus Iohannis, fie că este vorba de comentatori, intelectuali sau simpli alegători. El a precizat că „Diletantul” a fost „titlul dat de redacție”.

Jurnalistul s-a declarat „șocat” de reacția pe care a avut-o o parte din mass-media din România la articolul său.

Există mii de subiecte mai importante decât acest articol. Există mii de subiecte mai important decât persoana mea. Sunt uluit de ce se vehiculează în presa din România în legătură cu persoana mea, că fac jocurile lui Viktor Orban, în timp ce am scris nenumărate articole critice la adresa lui, că fac jocurile partidului extremist din Ungaria, Jobbik, deși am scris nenumărate articole critice la adresa lor, că sunt plătit de Traian Băsescu, despre care doar în ultima vreme am scris mai multe articole în care am criticat opiniile șoviniste ale fostului președinte în ceea ce privește refugiații”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri