K. Hunor critică Parlamentul: E o glumă

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor la digi

Președintele UDMR a criticat Parlamentul pentru că nu mai „controlează Executivul în niciun fel”și a precizat că „este o glumă de un an sau chiar mai mult”. Din acest motiv, preşedintele UDMR speră ca după 11 decembrie noul guvern să fie politic.

Funcţia de control nu există, acest Parlament nu mai controlează Executivul în niciun fel. Asta este o glumă de un an de zile sau chiar mai bine de un an de zile. Acest Parlament nu îşi mai îndeplineşte rolul consacrat în Constituţie, nu mai legiferează cum ar trebui, este o legiferare haotică, de obicei se ocupă de Ordonanţe de Urgenţă care vin de la Guvern”, a spus Kelemen Hunor. 

De asemenea, liderul UDMR a declarat că deocamdată nu a discutat cu alte partide despre o eventuală alianță pentru formarea Guvernului, relatează News.ro.

„Nu am avut discuţii pentru perioada post electorală cu niciun partid şi nici nu vom discuta până la alegeri. După 12 decembrie, când vom şti rezultatele, vom discuta”, a spus Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor s-a referit la prima colaborare cu o altă formaţiune maghiară pentru alegerile parlamentare.

„În acest an facem ceva ce nu am făcut niciodată. Am ajuns la înţelegere cu Partidul Civic Maghiar şi ei vor intra pe listele noastre. Deci nu vorbim despre coaliţie, nu vorbim de alte forme de asociere. Vor primi două locuri eligibile, în Mureş şi Covasna”, a spus liderul UDMR.

Președintele UDMR a mai declarat că, luni, UDMR va depunde listele cu peste 200.000 de semnături la Biroul Electoral Central, iar Uniunea va avea candidaţi în toate circumscripţiile electorale, inclusiv în străinătate.

Kelemen Hunor se află la Arad pentru a participa la manifestările care au loc în fiecare an, în 6 octombrie, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, unde sunt comemoraţi 13 generali care au fost excutaţi în timpul Revoluţiei de la 1848-1949.

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri