Kelemen Hunor, despre situația din Valea Uzului: Dacă cineva s-a simțit jignit, îmi cer scuze

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor digi24

Kelemen Hunor a declarat, la Jurnalul de Seară, referitor la situația din Valea Uzului, că nu a a avut intenția niciodată să jignească pe nimeni și își cere scuze dacă cineva s-a simțit jignit.

Liderul UDMR a adăugat că Uniunea a propus extinderea cimitirului de acolo prin deschiderea unei noi parcele.

„Nu am avut intenția niciodată să jignesc pe nimeni și dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze. Eu am vorbit de instituțiile statului care trebuiau să intervină și nu să lase aceste imagini în lume”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat că este necesar să existe o discuție onestă cu privire la relațiile româno-maghiare.

Kelemen Hunor a mai spus că în nu UDMR a împins în campanie problema din Valea Uzului, pentru că Uniunea a semnalat situația încă din luna aprilie.

În data de 6 iunie, de Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în cimitirul internațional din Valea Uzului, după ce administrația locală a interzis accesul. Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului.

Ulterior, mai mulți cetățeni români aflați în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns în cimitir, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Alexandra Dănculea.

Jandarmeria a transmis apoi referitor la incidentele petrecute la Cimitirul Valea Uzului, că nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine, precizând însă ca jandarmii vor verifica dacă au fost distruse cruci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri