Klaus Iohannis a lăudat DNA la întâlnirea cu președintele Ucrainei

Data publicării:
original vizita presedintelui ucrainei domnul petro porosenko 24

În România, lupta împotriva coruptiei e vitală, lupta împotriva corupției se desfășoară chiar cu intensitate mare, spre disperarea corupților. Precampania nu are relevanță pentru felul în care DNA luptă împotriva corupției și a corupților. Am o părere destul de informată despre cum se desfășoară lupta anticorupție. Sunt foarte mulțumit. Nu există nici un fel de imixtiuni politice în felul în care DNA își face treaba. Nu exista nicio instituție a statului care să se amestece în treaba DNA”, a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Pe de altă parte, Petro Poroșenko a declarat că eficiența luptei împotriva corupției este destul de mare în Ucraina.

Demonstrăm o abordare hotărâtoare și pași hotărâtori în lupta împotriva corupției. Decizia de ieri a Comisiei Europene privind propunerea anulării regimului de vize pentru cetățenii ucraineni demonstrează că Ucraina și-a implementat 140 de puncte din lista de reforme, care au fost condiții pentru a se lua o astfel de decizie. O mare parte din aceste 140 de reforme se refereau la lupta împotriva corupției. Asta înseamnă și crearea infrastructurii pentru lupta împotriva corupției, crearea unei agenții naționale în lupta împotriva corupției, a unui Parchet specializat în lupta împotriva corupției, a unei agenții naționale de prevenire a corupției și multor altor structuri”, a declarat Poroșenko.

Sunt convins că eficiența luptei împotriva corupției în Ucraina este foarte importantă, esențială pentru afaceri, pentru reforma sistemului judiciar și pentru alte direcții de dezvoltare a statului, care au fost discutate ieri în cadrul Direcției pentru reforme ale statului. Cred că eficiența luptei împotriva corupției este destul de mare”, a conchis Poroșenko.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri