Klaus Iohannis, despre legile justiției: „Am mai multe opţiuni care pot fi luate în vizor”

Data actualizării: Data publicării:
iordache

Lovitură pentru PSD-ALDE care tot încearcă să facă modificări controversate în legile justiţiei: trebuie schimbate şi îmbunătăţite, a spus vineri clar preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului aşteaptă să fie votate de parlamentari şi când vor ajunge pe biroul lui de la Cotroceni a promis că o să le studieze foarte atent. Pachetul de legi a fost declarat parţial ilegal de Curtea Constituţională, comisia parlamentară specială l-a adaptat, deputaţii le-au votat deja în grabă acum trei zile, iar săptămâna viitoare este rândul senatorilor. Opoziţia a anunţat însă că va contesta şi această nouă formă la Curtea Constituţională.

„Am aşteptări să îmbunătăţim legile până când sunt bune şi satisfac nevoile societăţii româneşti. Nu o să intru în detalii astăzi, dar intenţionez, în momentul în care aceste legi ajung la mine - fiindcă niciuna nu a ajuns până acum instituţional la mine -, să fac o primă analiză, să fac o declaraţie publică de intenţie şi atunci o să vă spun un pic mai concret ce părere am despre anumite demersuri, despre anumite articole şi ce voi face eu, în definitiv, cu aceste legi, fiindcă în prima etapă am mai multe opţiuni care pot fi luate în vizor”, a declarat preşedintele Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri