Klaus Iohannis: Moțiunea împotriva lui Florin Cîțu, „o golăneală a PSD”

Data actualizării: Data publicării:
florin-citu-gov
Premierul Florin Cîțu. Foto: gov.ro

Președintele Klaus Iohannis spune că moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, adoptată luni seara de Senat, este „o golăneală a PSD-ului”. Atitudinea social-democraților „arată dispreț pentru instituțiile democratice și un dispreț profund pentru români”, mai spune șeful statului.

„Moțiunea simplă din Senat este o golăneală a PSDului. Așa-numita moțiune simplă nu îndeplinește criteriile din Regulamentul Senatului pentru felul în care se întocmește o moțiune simplă. Am putut să observăm cu indignare cum fostul ministru al Finanțelor, înconjurat de un grup nemotivat de vesel de senatori PSD, cum trecând prin față sau prin spatele celui care dădea un interviu, a considerat că este momentul să jignească pe actualul ministru al Finanțelor într-un mod incalificabil în fața camerelor de luat vederi. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală intenționată și nu un derapaj birocratic”, a spus Klaus Iohannis.

De aici însă putem să tragem câteva învățăminte importante. Primul lucru ar fi că pentru PSD, în continuare, tot ce nu este PSD și tot ce nu servește direct pesediștii nu este bun și trebuie jignit și arătat cu degetul. Este o atitudine pe care am clasificat-o, în campanie, drept nedemocratică, o atitudine de partid nereformat, o atitudine care arată dispreț pentru instituțiile democratice și un dispreț profund pentru români”, a continuat Iohannis.

Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu din Senat a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Votul a fost secret, electronic.

Ceea ce se întâmplă astăzi în România, că suntem vizați de o procedură de deficit excesiv, că trebuie să calmăm piețele, se datorează acestor minciuni pe care le-au spus social democrații și în speță domnul Teodorovici. Aici cred că ar trebui să fie legea responsabilității care sancționează cu închisoarea pe cei care au mințit în privința bugetului. Dacă PNL îmi cere demisia, îmi voi da demisia. Dacă era o moțiunea serioasă, discutam. E clar că nu există niciun argument. Românii vor aprecia că am spus adevărul”, a spus Cîțu, după moțiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri