Klaus Iohannis: Persoanele cercetate penal n-au ce căuta în fruntea statului

Data publicării:
Klaus Iohannis, receptie - presidency.ro 1

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a explicat încă o dată decizia de a o desemna pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier: majoritatea parlamentară a propus-o. În plus, şeful statului spune că nu se teme şi nu s-a temut de o suspendare, atunci când a luat această decizie. Când vine vorba de viitorul cabinet, însă, Klaus Iohannis rămâne fidel principiului său: fără penali în fruntea statului.

Sunt discuţii informale care se poartă. Eu cred că voi fi informat şi oficial despre persoanele care vor fi propuse. Părerea mea despre persoanele cercetate penal o cunoaşteţi - n-au ce căuta în fruntea statului”, a spus Iohannis.

El a arătat că pârghiile preşedintelui sunt destul de puţine şi de aceea îşi doreşte ca principiul integrităţii să fie scris în Constituţie, pentru a nu mai exista astfel de discuţii: „Principiul integrităţii trebuie scris în Constituţie”.

 

Întrebat dacă membrii PSD care sunt cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

Liderul PSD a anunţat că miniştrii din viitorul Cabinet Dăncilă vor fi stabiliţi, prin vot, vineri, când va avea loc o nouă şedinţă a conducerii partidului.

​„Fiecare ministru va fi votat în parte", a precizat Dragnea.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri