Klaus Iohannis, prima reacție după alegeri

Data publicării:
iohannis voteaza - presidency

„Până ajungem în țară, ne mai trec supărările”, a menționat însă șeful statului.

Aceste declarații au fost făcute jurnaliștilor care îl însoțesc pe șeful statului în vizita din Luxemburg, la două zile de la scrutinul local de duminică, în care liberalii au pierdut bătălia electorală, în special la București. Președintele a ezitat un pic înainte de a face aceste declarații, precizează trimisul Digi24, Alina Manolache. Klaus Iohannis a menționat că ar prefera să aibă rezultatele oficiale și să comenteze când se întoarce în țară, dar a răspuns totuși întrebărilor presei, la finalul unei vizite făcute la o universitate din Luxemburg.

Întrebat dacă le-a transmis liberalilor că este supărat pe ei, președintele nu a negat niciun moment acest lucru. Nu a spus cu subiect și predicat că este supărat, dar nici nu a negat faptul că l-au deranjat rezultatele PNL, destul de slabe, mai ales în Capitală.

Preşedintele a evitat să spună dacă i-a sunat sau nu pe foştii săi colegi din PNL după alegeri. A lăsat totuşi să se înţeleagă că este dezamăgit de rezultatul scrutinului.

Jurnalist: Au apărut informaţii că deja le-aţi transmis liberalilor că sunteţi supărat, sunteţi negru de supărare că au ieşit aşa scorurile...

Președintele Klaus Iohannis răspunde zâmbind, după o clipă de gândire: „Cred că este bine într-un fel că am avut această vizită de stat după alegeri și până ne întâlnim cu toții o să fim iarași foarte calmi și o să discutăm la rece toate rezultatele”.  

Șeful statului a precizat că această vizită de două zile în Luxemburg a făcut oportună, pentru că i-a dat suficient timp să-i mai treacă supărarea. Este de așteptat însă ca șeful statului să aibă discuții cu liberalii la întoarcerea în țară.

Klaus Iohannis a mai declarat că aceste alegeri au fost democratice și corecte, fără niciun fel de derapaje, iar prezența la nivel național a fost una destul de bună, nu însă și în Capitală. Klaus Iohannis a apreciat că poate oferta partidelor și a candidaților independenți ar fi trebuit să fie mai bună. Nu a făcut niciun comentariu în legătură cu rezultatul peste așteptări al social-democraților.

„Toate partidele trebuie să vină cu ofertă mai atractivă pentru bucureșteni. Poate partidele nu au înțeles foarte bine ce doresc bucureștenii de la administrația locală bucureșteană. E o temă importantă”, a spus președintele.

Șeful statului e deranjat și de faptul că oameni cu probleme penale au ajuns să fie realeși. „E foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale și trebuie să recunosc că și aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Am explicat că procedura de combatere a corupției e un proces dureros și suntem departe de momentul în care toată lumea înțelege de ce e important să avem o clasă politică curată”, a mai explicat Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri