Iohannis: Dragnea trebuie să dispară din politică. E grav că PSD nu-și dă seama să-l trimită acasă

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis portret

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că Liviu Dragnea ar trebui să se retragă de tot din politică. Șeful statului a mai spus că „mai grav este că PSD nu-și dă seama că trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă.

Klaus Iohannis a declarat că nu se teme de o suspendare. „Nu există motive și nici nu are cine să facă o suspendare”, a precizat el.

Șeful statului a mai spus că nu își dorește ca Liviu Dragnea să se teamă de el: „Eu mi-aș dori să se teamă de români”.

„În continuare sunt de părere că ar trebui să se retragă de tot din politică. După a doua condamare ar trebui ca Dragnea să dispară pur și simplu din viața politică. Că nu se retrage, așa gândește el. Partea care mi se pare că este un pic mai gravă este că PSD nu-și dă seama că trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă. Suntem în faza total nefericită în care un partid întreg se constituie într-un grup de presiune, de lobby, pentru un infractor”, a completat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că „în politică nu trebuie să aștepți până la ultima condamnare”.

„Sigur, orice persoană are dreptul să se considere nevinovată în sens constitiuțional, în sens juridic. Dar în politică nu se poate să planeze niciun dubiu. Cum crede că poate să fie un exemplu în România? Ce credibilitate poate să mai aibă România când un om politic din conducere este condamnat de două ori? O dată pentru fraudă la vot și a doua oară pentru instigare la abuz în serviciu”, a afirmat șeful statului.

În continuare, Iohannis a spus că președintele PSD și conducerea partidului au un „comportament irațional, iliberal și nedemocratic”.

„S-a lucrat în ultimii 30 de ani foarte mult în România în diplomaţie, în economie, peste tot pentru, cum se spune, ca să ajungem şi noi în rând cu lumea. Şi am ajuns destul de bine în rând cu lumea. Acum, cu acest comportament pe care l-aş numi de-a dreptul iraţional şi din partea lui Dragnea, dar şi din partea conducerii PSD, care îl sprijină şi care îl ţine acolo, cu acest comportament iraţional, iliberal, nedemocratic practic suntem aruncaţi înapoi cu mulţi ani. România pierde respectul pe care îl câştigase greu şi în Europa, şi în lume, investitorii îşi pierd toată încrederea. Dacă cel mai important lider politic îşi permite să disece hotărâri judecătoreşti în şedinţe de partid şi în public, atunci cum se ne mai aşteptăm la investitori să mai aibă încredere că în România se face dreptate şi se respectă ceea ce se stabileşte în instanţă?”, a subliniat Klaus Iohannis.

Dimineață, Klaus Iohannis a anunțat că este „ferm hotărât” să candideze pentru al doilea mandat de președinte al României.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri